Киевская область вводит COVID-сертификаты на транспорт с 13 ноября — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киевская область вводит COVID-сертификаты на транспорт с 13 ноября

Казна и Политика
842
Повернення до контролю над цінами на природний газ є не лише вкрай неефективним способом субсидування домогосподарств, а також призводить до зловживання ресурсами через корупцію та стримування впровадження енергоефективності.
Про це сказав голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Є і буде значна частина українського населення, яка не може покрити витрат на газ, тепло, гарячу воду та електроенергію. Найефективніший спосіб підтримати ці домогосподарства — ідентифікувати їх і надати їм фінансову підтримку через бюджет, щоб вони могли оплатити власні комунальні рахунки», — зазначив він.
Люнгман уточнив, що цей інструмент підтримки є у формі програми субсидій домогосподарствам. «Ми підтримуємо цю програму», — зазначив голова представництва.
Він додав, що інше питання є структурним — про те, який найбільш ефективний спосіб організації газового ринку. «Починаючи з 2015 року, здійснюються комплексні зусилля для переходу до відкритого і конкурентоспроможного ринку газу і на оптовому, і на роздрібному рівні. Досягнуто значного прогресу, але абсолютно функціональний ринок побутового газу ще не створений. Надання домогосподарствам вибору між широким асортиментом продуктів, включаючи контракти з фіксованою ціною, є одним з багатьох необхідних заходів», — сказав Люнгман.
Говорячи про електроенергетичний сектор, голова представництва МВФ зазначив, що фінансові дисбаланси в ньому викликають занепокоєння, але запропонував розділити це питання на два: поточний фінансовий дисбаланс і довгострокова енергетична безпека України.

Довідка Finance.ua:

  • Вже з квітня ціна на газ буде формуватися на ринкових принципах, і цінові пропозиції постачальників, враховуючи піврічний досвід роботи вільного ринку газу, будуть значно відрізнятися. З травня українці повинні будуть перейти на обов’язкові річні контракти з постачальниками.
  • Терміни встановлення газових лічильників для домогосподарств перенесли з 2021-го до січня 2023 року. У облгазів є час, щоб зібрати з українців гроші на прилади обліку, а у громадян — щоб розібратися з обсягами свого споживання.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас