Всемирный банк заменит Doing Business новым рейтингом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всемирный банк заменит Doing Business новым рейтингом

Мир
166
Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт №5300 про допомогу підприємцям і найманим працівникам через локдаун у «червоних» зонах.
Таке рішення на засіданні у вівторок, 30 березня, підтримали 312 нардепів.
«Законопроєктом пропонується державна допомога з двох джерел: Державний бюджет (це гарантована сума у розмірі 8 тис. грн.) і коштом місцевих бюджетів виключно у розмірі, який приймається відповідним рішенням місцевих рад», — сказала заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко.
Що передбачено законопроєктом:
  • надання допомоги застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, зареєстрованих у регіонах, в яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, за рахунок коштів державного бюджету у розмірі 8 тис. гривень та за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі, визначеному рішенням відповідного органу місцевого самоврядування;
  • допомога надаватиметься у разі перебування страхувальника відповідної застрахованої особи на обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій запроваджено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням COVID-19.
Як отримувати виплату. Потрібно подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Загальний обсяг наданої торік одноразової матеріальної допомоги, що виплачувалась у розмірі 8 тис. грн, становив 3,85 млрд гривень, з яких наймані працівники отримали 1,85 млрд грн, фізичні особи — підприємці — 2,0 млрд гривень.
  • На час карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу, в Києві подовжено пільги для столичних підприємців. Наприклад, буде діяти зменшена вартість оренди комунального майна — на 50%, для ресторанного бізнесу, пересувної і сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою. Перелік пільг, які пропонує місто, не вимагає внесення змін до чинних договорів.
  • В умовах пандемії коронавірусу і введення чергового суворого локдауну десятки, а то і сотні тисяч українців втрачають частину свого доходу або зовсім стають безробітними. Людина, яка шукає роботу, подає заяву про надання статусу безробітного та пред’являє документи.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

По материалам:
Фінансовий клуб
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас