5 ошибок, из-за которых могут отказать в повышении зарплаты — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 ошибок, из-за которых могут отказать в повышении зарплаты

Личные финансы
2680
Інспектор не має права вимагати страховий поліс, якщо порушення ПДР не доведено.
Про це пише Дорожній адвокат.
Як сказано в повідомленні, працівники поліції зупинили водія нібито за порушення Правил дорожнього руху. Зокрема вказали, що нібито вони бачили, як водій не увімкнув покажчик повороту відповідного напрямку і був не пристебнутий паском безпеки. Водій заперечував порушення Правил. При цьому попросив надати докази правопорушення. На це інспектори відповіли, що таких доказів не мають.
Незважаючи на відсутність доказів, працівники поліції попросили водія пред’явити документи на право керування. Водій надав лише свідоцтво про реєстрацію та посвідчення водія.
Стосовно полісу водій повідомив, що оскільки відсутні докази правопорушення, то працівники поліції не мають права вимагати «поліс».
Інспектори одразу перевірили наявність полісу по базі МТСБУ та виявили, що на даний автомобіль поліс взагалі не видавався.

Сервіс оформлення страхування КАСКО 🚗

За відсутність полісу відносно водія винесено на місці зупинки постанову на підставі ч.1 ст.126 КУпАП та накладено штраф 425 грн. Водій не згодився із накладеним штрафом та оскаржив його у суді.
Рішення суду. Розглядаючи справу, суд наголосив, що поліцейський має право вимагати страховий поліс від водія в разі порушення останнім ПДР.
При цьому суд встановив: «Підставою для зупинки транспортного засобу стало неввімкнення покажчика повороту відповідного напрямку, а також водій, зі слів інспектора, не був пристебнутий ременем безпеки, у зв`язку з чим надалі інспектор вимагав від водія пред`явлення страхового полісу».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За наслідками розгляду справи суд дійшов наступного висновку: «Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про неправомірність вимоги поліцейського до водія про пред`явлення страхового полісу, оскільки порушення водієм п.2.1 «ґ» ПДР не доведено належними доказами».
До речі, на Finance.ua діє сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки. Завдяки йому ви можете швидко та зручно зрівняти ціни та оформити поліс ОСЦПВ всього за 15 хвилин.

Страховий поліс ОСЦПВ

По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас