К подрядчикам Подольского моста пришли с обысками из-за пропажи 3 миллиардов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

К подрядчикам Подольского моста пришли с обысками из-за пропажи 3 миллиардов

Криминал
628
Наразі сума гарантованого державою відшкодування банківських вкладів фізичних осіб становить 200 тис. грн.
Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на сторінці у Facebook.
«Маєте картковий рахунок у банку, на який отримуєте зарплату, пенсію, стипендію та інші виплати, розмістили депозит або відкрили рахунок як фізична особа-підприємець. У такому випадку ви є вкладником банку, а ваші кошти підпадають під гарантії Фонду», — сказано в повідомленні.
У разі банкрутства банку Фонд відшкодовує:
  • кошти + %, але не більше 200 тис. грн — це максимальний розмір гарантованого відшкодування для однієї особи, незалежно від кількості рахунків у одному банку (з урахуванням підприємницького рахунку).
Вклади в іноземній валюті виплачуються Фондом у національній валюті. Перерахунок здійснюється по курсу НБУ на день початку процедури виведення банку з ринку.
«Довіряючи свої гроші банку, переконайтеся, що у разі його банкрутства вони повернуться за рахунок Фонду гарантування вкладів», — радять у ФГВФО.
К подрядчикам Подольского моста пришли с обысками из-за пропажи 3 миллиардов
Якщо сума розміщених у банку коштів перевищує 200 тисяч гривень:
  • після оголошення про початок ліквідації установи, клієнт банку має право заявити кредиторські вимоги на суму понад гарантовану;
  • задоволення вимог кредиторів здійснюється за рахунок коштів, що надходять до неплатоспроможного банку протягом його ліквідації від управління та продажу майна (активів).
«Ключовою різницею між виплатою гарантованої суми відшкодування та задоволенням вимог кредиторів є джерело коштів для здійснення цих виплат — відшкодування вкладники гарантовано отримують за рахунок коштів Фонду, а погашення вимог кредиторів не гарантовано, воно здійснюється за рахунок коштів, що надійшли від управління та продажу майна (активів) банку, а обсяг цих надходжень залежить від якості активів», — пояснюють у Фонді гарантування.
Фонд гарантує вклади, за договорами, укладеними тільки з банківськими установами, та не відшкодовує кошти за вкладами у кредитних спілках, та за коштами, які вкладені в акції чи облігації, або інші фінансові установи.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас