Более 40 стран, среди которых Украина, обязались отказаться от угля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Более 40 стран, среди которых Украина, обязались отказаться от угля

Энергетика
1185
Експерт пояснив, як зменшити борги за комунальні послуги. Треба переглянути методику формування тарифів. Сьогодні вони завищені в середньому в 1,5−2 рази, розповів правозахисник Евгеній Соловйов.
«Регулятори, які мають стежити за підприємствами-монополістами і їхніми цінами, частіше займають позицію: „Чого бажаєте?“ Комунальному підприємству достатньо дотриматися формальності й надати потрібний пакет документів. А наскільки це економічно обгрунтовано — зазвичай не перевіряють», — додав експерт.
Ще один момент — посилення контролю щодо кількості та якості послуг.
«У західних країнах на кожній батареї є регулятор і лічильник. А в нас до цього часу тепло в квартирах рахують за квадратними метрами, а не кількістю теплоносіїв. Те ж саме з водою. Кабмін для обліку субсидій установив соціальну норму — 4 куби на людину. А комунальні підприємства нараховують 8−11 на місяць», — пояснив він.
Також потрібна систематизація як щодо обсягу, так і терміну заборгованості, вважає правозахисник.
«Є борги в межах трьох років. Якщо термін більший, то вони мають бути списані в розряд сумнівних або безнадійних. Чому комунальні служби цього не роблять? Бо їхній стан не буде виглядати таким страшним. Друге — створити політику щодо боржників. Не допускати, щоб споживач залишався без судового позову понад пів року», — пропонує Евгеній Соловйов.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

По материалам:
hromadske
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас