В Афганистане запретили иностранную валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Афганистане запретили иностранную валюту

Мир
618
Вівторок, 20 квітня, надав три різні прогнози щодо курсу. Але і це ще не все:
Прогнози щодо курсу:
  • Від Київської школи економіки. KSE представила прогноз макроекономічних показників і сценаріїв розвитку економіки України на 2021−23 роки. Серед іншого, за прогнозами експертів, наприкінці 2021 року курс гривні до долара складе 28,9 грн за дол. США. Після чого щорічно знецінюватиметься темпами, не вищими ніж 4%. Так, в 2023-му курс гривні до долара становитиме вже 31 грн/дол.
  • Від Ukraine Economic Outlook. До кінця квітня курс долара в Україні рухатиметься в районі 27,65−27,7 грн/$, каже зовнішній експерт Ukraine Economic Outlook, доцент Чернівецького національного університету Богдан Сторощук. Він зазначає, що в квітні буде профіцит (надлишок) валюти на ринку в обсязі $ 358 млн. У травні експерт очікує, що курс продовжить плавне зміцнення до 27,5−27,55 грн/$ до кінця місяця.
  • Від Concorde Capital. Інвесткомпанія Concorde Capital очікує зростання економіки України в 2021 році на 4,1% при інфляції 8% і середньорічному курсі 27,6 грн за долар. На кінець року експерти інвесткомпанії прогнозують курс 28,2 грн за долар. У компанії також відзначили, що ревальвація гривні призупинилася у зв’язку з посиленням ризику відновлення військової агресії, і цей самий ризик призвів до подальшого ослаблення інтересу нерезидентів до українського боргового ринку.
💸 Для того щоб надати свій прогноз щодо курсу, зовсім не обов’язково бути фінансовим експертом.
В Афганистане запретили иностранную валюту
Finance.ua надає можливість всім охочим написати в коментарях свій прогноз курсу. А наприкінці року обов’язково звіримо. Аргументація прогнозу вітається!
Оренда квартир у Києві. Де дешевше. Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир у березні склала 10 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних — 10 дол. США/кв. м, трикімнатні квартири — 11 дол. США/кв. м. Традиційно в оренді найдорожчим районом Києва є Печерський район. Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі.
А тим, хто зараз розглядає не оренду, а купівлю житла, нагадаємо: 28 квітня 2020 року набув чинності новий Закон про фінансовий моніторинг. Відтоді всі платежі на суму від 400 тис. гривень треба ретельно обґрунтовувати. Але не переживайте, Finance.ua розповість, як правильно оплатити перший внесок і не «нарватися» на фінмон:

Купівля житла на «первинці». Як правильно оплатити перший внесок і не «нарватися» на фінмон 🏡

Зарплати топ-менеджерів в українському IT. Згідно з оглядом заробітних плат для C-level в IT від команди Indigo Tech Recruiters, цього року винагорода жінок топ-менеджерів на медіані склала $ 3900, а чоловіків — $ 6550. Винагорода зростає з роками і досвідом. Але як показують дані, у топ-менеджерів у віці 45+ оплата на медіані нижча, ніж у більш молодих колег — $ 5500. Середня заробітна плата топ-менеджера від 30 до 34 років становить $ 5925, а вже в 35−39 років — $ 7725.
Якщо ви ФОП і вийшли з «червоної зони». У Мінсоцполітики повідомили, що ФОП і наймані працівники з регіонів, які вже вийшли з «червоної зони», також зможуть отримати по 8 тисяч гривень компенсації за карантин. Щоправда, гроші можна буде отримати один раз в 2021 році. Згідно із законодавством, надається 30 календарних днів на можливість звертатися із заявками.
Комісії еквайрингу і порада комітету. Комітет парламенту з питань фінансів рекомендує Верховній Раді ухвалити у другому читанні проєкт закону № 4364 про платіжні послуги. Як зазначається, законом не обмежуватимуться комісії інтерчейндж і еквайрингу, а Нацбанк отримає право запитувати в міжнародних платіжних системах статистичну інформацію про розмір цих ставок і публікувати її.
У свою чергу голова НБУ Кирило Шевченко заявляє, що Нацбанк виступає проти адміністративного регулювання комісій при торгових операціях. Оскільки це негативно вплине на безготівковий ринок.
Алгоритм одноразового декларування. З 1 липня 2021 до 1 липня 2022 українці повинні будуть подати одноразову добровільну декларацію своїх активів для легалізації доходів. Як розповіла партнер практики приватних клієнтів, соліситор Аліна Плющ під час вебінару FinUpdate. Інвестиції та податки: як не залишитися без прибутку, для того щоб задекларувати активи, потрібно вивести їх на спеціальний рахунок у банк. Крім того, законопроєкт передбачає можливість подання «знеособленої декларації» через нотаріуса.
По материалам:
Інтерфакс-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас