Дефицит авто в Украине: эксперты объяснили спад первичного рынка в октябре — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефицит авто в Украине: эксперты объяснили спад первичного рынка в октябре

Технологии&Авто
1031
Протягом останніх 4 років держорганами утримуються в середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців.
Про це повідомив Прем’єр міністр Денис Шмигаль.
Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб’єктивним та неефективним принципом.
Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%.
“Цього року запроваджуємо пілотний проєкт щодо системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. У ньому беруть участь СКМУ, Мінфін, Мінцифри й НАДС. Надалі плануємо розширити проєкт на всі відомства”, – повідомив він.
Нагадаємо, вчора повідомлялося, що у Кабміні хочуть по-новому нараховувати зарплати на держслужбі.
Зі слів міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, заробітна плата державного службовця має бути обґрунтованою, залежати від його кваліфікації та досвіду, важливості та складності роботи на посаді, ступеня покладеної на нього відповідальності, результативності, ефективності та якості виконання обов’язків. Крім того, заробітна плата має бути конкурентоспроможною, щоб на державну службу можна було залучати висококваліфікованих фахівців на ринку праці.

Довідка Finance.ua:

  • 13 січня Кабінет Міністрів затвердив мінімальний розмір окладу для держслужбовців у 2021 році – він має бути вищим за два прожиткових мінімуми. Постанова стосується державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення.
  • Згідно зі змінами до постанови, керівник департаменту Верховної Ради, Кабміну чи Офісу президента має отримувати не менше 37 800 гривень, генеральний директор директорату – 20 700 грн, а спеціаліст державного органу – 8200 грн.
  • Раніше українцям пояснили, коли буде переглянуто пенсії держслужбовців: їх перераховуються лише у разі переходу з пенсії, призначеної за спеціальним законом, на пенсію за загальним законом, яким є Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
УБР
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас