Госбюджет в октябре снова недовыполнили по расходам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госбюджет в октябре снова недовыполнили по расходам

Казна и Политика
200
Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» придбало спеціальне обладнання для діагностики зелених насаджень – імпульсний томограф під назвою арботом. Спеціалісти вже розпочали тестувати томограф, за допомогою якого можна побачити стан дерева всередині. В середньому спеціалісти можуть обстежувати до 20 дерев за день.
Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
«Фахівці «Київзеленбуду» зможуть визначати внутрішні пошкодження дерев, здорові вони чи аварійні. У першу чергу, це стосується вікових дерев, які є пам’ятками природи і потребують особливого піклування. Таких дерев у нашому місті більше 300. Другий важливий аспект – безпека. Під час сильної негоди ми мали випадки падіння дерев, які не витримували вітру чи опадів. І ми мали негативні, а часом і трагічні наслідки таких падінь. Нове обладнання допоможе: вчасно діагностувати зелені насадження, вчасно лікувати або видаляти дерева, що можуть становити потенційну небезпеку», – розповідає Петро Пантелеєв.
Арботом – німецьке обладнання, що має датчики, які кріпляться до корі дерева. Сигнали з датчиків одразу можуть бути виведені на екран ноутбука, де різними кольорами показана томограма стовбура в розрізі та можливі ураження деревини. Зелений колір – здорова і неушкоджена деревина, червоний фіксує дефекти та ураження.
По материалам:
Економічна Правда
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас