Шмыгаль рассказал, когда начнется импорт электроэнергии из Беларуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмыгаль рассказал, когда начнется импорт электроэнергии из Беларуси

Энергетика
443
Цей тиждень буде останнім перед закінченням місяця і низкою травневих свят, що накладе істотний відбиток на поведінку всіх учасників торгів на валютному ринку.
По-перше, всі будуть поспішати закрити свої угоди на звітну дату, і це збільшить статистику міжбанку з понеділка по четвер. У п’ятницю клієнти вже будуть тільки «рихтувати» свої господарські операції для завершення місяця.
По-друге, спрацює фактор виплат відшкодувань ПДВ експортерам. Отримавши гривню від держави, вони почнуть бути більш вибагливими і непоступливими за курсом при продажу своєї валютної виручки, а частину її почнуть притримувати, сподіваючись на зростання котирувань в перервах між травневими святами. За нашими даними, істотні суми від Держказначейства почнуть надходити на рахунки експортерів вже не пізніше середи 28 квітня.
По-третє, нерезиденти і місцеві інвестори вже спостерігають зростання прибутковості ОВДП на нових аукціонах після підвищення облікової ставки, і ця корекція продовжиться і на цьому аукціоні Мінфіну України у вівторок. Частина іноземців не проти взяти участь в ньому і буде накопичувати гривню під нього. Це збільшить їхню активність на вторинному ринку ОВДП і на валютному ринку. Водночас у нерезидентів ще є гривня від минулих погашень облігацій, і частина з них фіксує прибуток у валюті, що робить їх активними покупцями на міжбанку. Отже цього разу фактор нерезидентів для валютного ринку досить суперечливий з точки зору курсоутворення.
Ці, як мінімум, три фактори будуть істотно впливати на курсовий тренд міжбанку всі найближчі дні. «Погоду» за курсом, звісно, будуть робити дії і завдання найбільших гравців, і це зробить міжбанк понеділка повністю залежним від їхньої поведінки на торгах. При значних перекосах попиту і пропозиції на ринку ми побачимо регулятор або кого-небудь з держбанків з продажем валюти на піку котирувань. Якщо все буде відносно тихо — НБУ знову волітиме просто спостерігати за всім з боку.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на міжбанку 26 квітня будуть перебувати в межах до $ 165 млн при здійсненні до 580 угод.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, в понеділок будуть в межах: долар — коридор 27,75 — 28,05 грн, євро — коридор 33,50 — 33,90 грн. Через продовження валютних ралі по парі євро/долар на світових ринках (євро перевищував психологічний поріг в 1,21 долара) сьогодні на нашому міжбанку протягом сесії також можливі різкі коливання курсу євро щодо гривні.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,87 / 27,89
Євро-33,70 / 33,73
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
По материалам:
УНІАН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас