С 2022 года безработным будут выдавать деньги на открытие собственного бизнеса - Минсоцполитики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

С 2022 года безработным будут выдавать деньги на открытие собственного бизнеса - Минсоцполитики

Казна и Политика
6398
Через нові тарифи на доставку пенсій від «Укрпошти» витрати Пенсійного фонду збільшилися на 275,6 млн грн щомісяця.
Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.
За їхньою інформацією, після 1 вересня, коли більшість пенсіонерів перейдуть на обслуговування в банки, а оператора доставки обиратимуть шляхом тендеру, додаткових витрат не очікується.
«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 № 271″ Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 4 грудня 2019 року № 987ˮ, видатки Пенсійного фонду України з оплати послуг, пов’язаних з виплатою та доставкою пенсій, збільшаться на 275,6 млн грн. З урахуванням умов, визначених постановою № 277, додаткових витрат з оплати таких послуг за новими тарифами не очікується», — йдеться в повідомленні.
Згідно з даними Мінсоцполітики, пенсії через «Укрпошту» отримують 3,4 млн громадян. Після 1 вересня їх кількість зменшиться вдвічі. Доставляти пенсії за місцем фактичного проживання будуть для 1,7 млн пенсіонерів. Серед них:
  • особи, які досягли 80-річного віку — 1,5 млн. осіб;
  • особи з інвалідністю I групи — 153,8 тис. осіб;
  • люди, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду — 44,2 тис. осіб.
Нагадаємо, з 1 вересня 2021-го більшість українців почнуть отримувати пенсії через банки. Відповідну постанову схвалив Кабінет Міністрів. Лише невеликій категорії громадян продовжать приносити пенсії додому. Хто буде цим займатися — визначать шляхом відкритого тендеру.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійний фонд України запустив сервіс за автоматичним призначенням пенсії. «Для майбутніх пенсіонерів працює сервіс Пенсійного фонду України „автоматичне призначення пенсії“. Необхідну для призначення пенсії інформацію можна подати завчасно. Особисто звертатися до органів Фонду не потрібно», — сказано в повідомленні.
Що необхідно для призначення пенсії: авторизуйтесь на веб-порталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП);
  • заповніть анкету-заяву (зокрема інформацію про себе, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);
  • прикріпіть скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважаєте за необхідне надати для підтвердження права на доплати та пільги);
  • підпишіть анкету-заяву КЕП;
  • надішліть анкету-заяву до органу Фонду.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас