monobank запускает новую услугу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

monobank запускает новую услугу

Финтех и Карты
3324
Заступник міністра енергетики Максим Немчинов заявив, що запровадження держрегулювання цін на бензин і дизпальне призведе до негативних наслідків для ринку.
Про це він сказав у коментарі «Інтерфакс-Україна».
«Міністерство енергетики не має наміру ініціювати впровадження держрегулювання цін на бензин і дизельне пальне. Це призведе до негативних наслідків для ринку», — підкреслив заступник міністра.
За словами Немчинова, держрегулювання загрожує, зокрема, обмеженням конкуренції на ринку, збільшенням тіньового сегменту, підвищенням цін нафтотрейдерами як страховка для компенсації підвищення цін у разі їх значних коливань, а також обмеженням продажу нафтопродуктів за готівку і переходом на талонну систему.
Він додав, що Мінекономіки і АМКУ мають достатньо повноважень і важелів впливу на ринок моторного палива і контролю ситуації на ньому, щоб не допускати антиконкурентних дій його учасників.
Заступник міністра також розповів, що Міненерго завершує розробку Концепції розвитку газо- і нафтопереробної промисловості та Концепції розвитку ринку нафтопродуктів і газових палив України до 2025 року.
За його словами, обидві концепції спрямовані на створення системної галузевої політики, а також фіскальних і регуляторних умов відновлення та підвищення ефективності роботи галузевих підприємств.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас