Причин для укрепления гривны нет: курс доллара в Украине в ноябре — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причин для укрепления гривны нет: курс доллара в Украине в ноябре

Валюта
1526
В Мінекономіки нагадали законодавчі вимоги до суми та строків виплати авансу працівникам.
Про це пише Головбух.
«Згідно законодавства заробітну плату працівникам потрібно виплачувати не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який проводять виплату. Розмір заробітної плати за першу половину місяця не повинен бути менший оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки працівника», — сказано в повідомленні.
Як зазначається, гарантії працівникам на час простою, встановлені, з оплатою не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду не є оплатою за фактично відпрацьований час.
Але оплата праці за час простою не з вини працівника належить до мінімальних державних гарантій в оплаті праці.
Оплата праці за час простою:
  • оплата простоїв не з вини працівника належить до складу фонду додаткової заробітної плати як оплата за невідпрацьований час. Тому оплата простоїв не з вини працівників, на думку фахівців Мінекономіки, має здійснюватися не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який проводять виплату;
  • щодо мінімального розміру оплати за першу половину місяця простою, то розмір такої оплати має визначатися на підставі табеля обліку робочого часу, який заповнюють за звітний місяць (з 1 по 15 число), з урахуванням умов оплати праці, встановлених працівникові на період простою.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

По материалам:
ICTV
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас