Заявление Правления АТ “Кредит Банк (Украина)” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заявление Правления АТ “Кредит Банк (Украина)”

Кредит&Депозит
106
Правління АТ “Кредит Банк (Україна)” звертається до працівників банку, клієнтів та акціонерів щоб проінформувати про позитивність і стабільність роботи акціонерного товариства.
Інформація в засобах масової інформації про зміну головного інвестора банку викликала деякі непорозуміння. Але запевняємо, що пошук додаткової капіталізації Банку, запланованої на 2-е півріччя 2004 року, у тому числі – шляхом залучення нових інвесторів, є нормальний процес розвитку банківської установи. Причини такого кроку були викладені в офіційній заяві Голови Спостережної Ради АТ “Кредит Банк (Україна)” п. Малгожати Росєцкої.
Вже протягом трьох років Кредит Банк (Україна) систематично отримує позитивний фінансовий результат. Швидкий розвиток банку вимагає більших інвестиційних вкладень для розвитку сучасних каналів дистрибуції, які головний інвестор Кредит Банк С.А. (Варшава) зараз не може забезпечити. Від’ємний фінансовий результат минулого року Кредит Банку С.А. (Варшава) знизив його показник адекватності капіталу. Тому зміна інвестора чи залучення нових тільки покращить становище Кредит Банку (Україна), а для клієнтів українського банку жодних змін не відбудеться. Але ще раз наголошуємо, що це процес, а не подія, що відбувається протягом дня. Вибір інвестора, а претендентів сьогодні є багато, більшість з яких польські та європейські відомі фінансові установи, може затягнутися до кінця 2003 року. Наразі відомо, що Європейський Банк Реконструкції та Розвитку, який є другим найбільшим акціонером АТ “Кредит Банк (Україна)”, збереже свою частку акцій і буде співпрацювати з Кредит Банком С. А. для того, щоб знайти нового надійного стратегічного інвестора для АТ “Кредит Банк (Україна)”.
Повідомляємо також, що процес зміни інвестора не впливає в щоденну роботу Кредит Банку (Україна), який працює у звичному режимі. У третьому кварталі 2003 року навіть покращує свої фінансові показники і відкриває ряд нових відділень, кредитних ліній для малого і середнього бізнесу та збільшує кредитний портфель. Лише з 1 вересня 2003 року філійна мережа банку збільшилася на 3 відділення, відкрито Центр сприяння залученню іноземних інвестицій, завершено будівництво сучасного нового офісу Кримської регіональної філії, на завершальному етапі надання ЄБРР кредитної підтримки на 5 млн. дол. США, банк обраний Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву для кредитування житла, запроваджено нові банківські продукти для населення і багато іншого.
Станом на 1 вересня 2003 року Кредит Банк (Україна) отримав чистий прибуток у розмірі 9,2 млн. грн. Банком також за 8 місяців сплачено податків та обов’язкових платежів на загальну суму 13,7 млн. грн., у тому числі податку на прибуток на суму 5,4 млн. грн. Ці кошти, перераховані у бюджети різних рівнів та державні цільові фонди.
По материалам:
Кредобанк
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас