Morgan Stanley може злитися з Wachovia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley може злитися з Wachovia

Фондовый рынок
273
За неофіційними даними, один із найбільших у США за ринковою вартістю банків Morgan Stanley веде переговори про злиття з американським банком Wachovia.
Як передає Reuters з посиланням на обізнані джерела, поки переговори знаходяться на початковій стадії, немає ніяких гарантій, що операція буде укладена. За рахунок цього злиття Morgan Stanley розраховує уникнути долі своїх конкурентів по фінансовому сектору і не опинитися на межі банкрутства. Офіційні представники компаній інформацію не коментують.
Крім того, за даними американських ЗМІ, Morgan Stanley також веде переговори про можливе злиття з китайським фінансовим концерном CITIC, що володіє брокерською компанією CITIC Securities і декількома іншими.
Нагадаємо, чистий прибуток Morgan Stanley за 9 місяців 2007-2008 фінансового року, що закінчилися 31 серпня ц.р., знизився на 41% і склав 3,96 млрд дол. порівняно з 6,74 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Консолідована чиста виручка Morgan Stanley за звітний період зменшилася на 20% і склала 22,88 млрд дол. проти 28,47 млрд дол. за 9 місяців попереднього фінансового року.
Чисті збитки американського банку Wachovia Corp. за II квартал 2008р. склали 8,9 млрд дол., тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 2,34 млрд дол. Банк уточнив, що в цю суму включені збитки у розмірі 6,1 млрд дол. від знецінення цінних паперів у зв'язку з іпотечною кризою.
Wachovia є четвертою за величиною банківською компанією в США за обсягом активів і надає різні банківські послуги на території 21 американського штату. Число співробітників компанії складає 110 тис. людей.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас