ГПУ внесла протест проти анулювання ліцензії Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ внесла протест проти анулювання ліцензії Vanco

Фондовый рынок
189
Генеральною прокуратурою внесений протест на дії Міністерства охорони навколишнього природного середовища України щодо наказу про анулювання спеціального дозволу на користування надрами континентального шельфу Чорного моря компанії Vanco.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Під час перевірки, проведеної відносно правомірності анулювання вказаного дозволу, встановлено, що Міністерство охорони навколишнього природного середовища України всупереч вимогам Кодексу України про надра, без визначення правових підстав, наказом від 25 квітня 2008 р. незаконно позбавило вказану компанію дозволу.
У той же час, відповідно до Порядку надання в 2008 р. спеціальних дозволів на користування надрами, затверджено постанову уряду від 27 лютого 2008 р. № 273, Мінприроди має право анулювати спеціальні дозволи тільки за відсутності потреби в подальшому користуванні надрами, відмови користувача ділянки надр від права користування, припинення діяльності юридичної особи, користування надрами зі застосуванням методів і способів, які негативно впливають на стан надр, призводять до забруднення навколишнього природного середовища або шкідливих наслідків для здоров'я людей, використання надр не за цільовим призначенням та ін.
Крім того, питання анулювання дозволу фахівцями Мінприроди заздалегідь не вивчалося, будь-які документи, які передували видачі даного наказу, відсутні, засідання Міжвідомчої робочої комісії із цього приводу не проведене.
У зв'язку з цим Генеральною прокуратурою України 17 травня 2008 р. на дії Мінприроди внесений протест, яким зупинена дія наказу і зобов'язано його скасування.
Відзначимо, раніше перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що позиція уряду відносно розробки шельфу Чорного моря залишається незмінною – Кабмін домагатиметься скасування конкурсу з передачі прав на розробку надр компанії Vanco.
Нагадаємо, 16 травня РНБО ухвалила рішення, яким Кабміну доручалося відновити дію ліцензії Vanco. "Є рішення РНБО, де уряду чітко указується: далі займатися корупцією і підтримувати будь-яким чином компанію Vanco, - зауважив Олександр Турчинов.
Як повідомлялося, Vanco виграла тендер на право розвідки і розробки Прикерченської ділянки чорноморського шельфу в 2005 р.
28 вересня 2007 р. компанією було підписано угоду про розділ продукції з урядом України.
25 квітня ц.р. Міністерство охорони навколишнього середовища анулювало раніше видану ліцензію на геологічне вивчення, зокрема дослідницько-промислову розробку родовищ з подальшим видобутком нафти і газу на Прикерченській ділянці надр континентального шельфу Чорного моря, виключно морської економічної зони України.
Vanco International Ltd. входить в Vanco International - незалежну інтегровану нафтогазову компанію, яка займається розробкою нафти і газу, виробництвом нафтопродуктів.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас