Зеленський зробив заяву про ухилянтів від мобілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський зробив заяву про ухилянтів від мобілізації

5807
Зеленський зробив заяву про ухилянтів від мобілізації
Зеленський зробив заяву про ухилянтів від мобілізації
Відповідно до запиту військових були введені зміни до мобілізації в Україні. Зокрема, це стосується й посилення покарання щодо ухилянтів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського під час пресконференції з лідерами Польщі та Литва Анджеєм Дудою та Гітанасом Науседою.
Як відзначив президент, мобілізація в Україні йде відповідно до встановлених термінів й продовжується кожні три місяці.
«На запит наших військ є деякі зміни в мобілізації й згідно з цією мобілізацією є посилення контролю щодо ухилянтів. Хочу сказати, що будь-яка людина й навіть без цього закону, яка порушувала закон про мобілізацію й була мобілізаційного віку й вона була ухилянтом чи ще щось робила поза законом, вона й так порушувала те, чи інше діюче законодавство», — заявив президент.
Він зауважив, що законопроєкт зафіксовує деякі норми, які допоможуть військовому керівництву. Зокрема документ містить важливі питання щодо підтримки військових, які перебувають на фронті, а також питання щодо відпусток та ротації.

Довідка Finance.ua:

  • 11 квітня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект № 10 449, який урегульовує процедуру мобілізації. Документ набере чинності через місяць після того, як його підпише спікер парламенту та президент;
  • у тексті нового закону передбачаються обмеження в керуванні транспортними засобами для осіб, які ухиляються від мобілізації, а також положення про вилучення авто для потреб армії. Розповідаємо детально, які саме.
  • 11 квітня Рада також проголосувала за постанову, згідно з якою уряд повинен передбачити додаткову винагороду розміром 70 тис. грн військовим на передовій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас