ЄС і Китай проведуть додаткові переговори щодо альтернатив тарифам на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Китай проведуть додаткові переговори щодо альтернатив тарифам на електромобілі

17
Європейський Союз і Китай домовилися найближчим часом провести подальші переговори щодо можливих альтернатив тарифів на електромобілі китайського виробництва.
Про це повідомляє Reuters.
Наступного тижня ЄС має намір запровадити додаткові тарифи до 35,3% на електромобілі, вироблені в Китаї, після завершення антисубсидійного розслідування, але заявив, що переговори можуть продовжитися і після цього.
Обидві сторони розглядають можливі мінімальні цінові зобов’язання китайських виробників або інвестиції в Європу як альтернативу тарифам.
«Керівники домовилися, що подальші технічні переговори відбудуться найближчим часом», — заявила Єврокомісія після відеодзвінка між керівником торгового представництва ЄС Валдісом Домбровскісом і міністром торгівлі Китаю Ван Вентао.
Європейська комісія, яка здійснює нагляд за торговельною політикою Європейського Союзу, що складається з 27 країн, вже провела вісім раундів технічних переговорів з китайськими колегами і заявила, що залишаються значні прогалини.
Домбровскіс і Ван підтвердили свою прихильність до пошуку взаємоприйнятного рішення, яке повинно забезпечити рівні правила гри на ринку ЄС і бути сумісним з правилами Світової організації торгівлі, йдеться в повідомленні Комісії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас