Японський SoftBank веде перемовини з TSMC щодо партнерство у ШІ-технологіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський SoftBank веде перемовини з TSMC щодо партнерство у ШІ-технологіях

Фондовий ринок
128
Японська компанія SoftBank веде перемовини з Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, найбільшим у світі виробником мікросхем, щодо виробництва чіпів з ШІ. До нього SoftBank вів провальні перемовини з Intel.
Про це пише FT.
За даними видання, це робиться з метою поєднання дизайну чіпів своєї коронної компанії Arm із виробничим досвідом її останнього придбання Graphcore. Виконавчий директор SoftBank Масайоші Сон планує інвестувати мільярди доларів у цю справу і зробити нову компанію конкурентом Nvidia.
Сон для цього намагається залучити кошти технологічних гігантів Google і Meta. Зокрема останні повинні оплатити попередні замовлення на чіпи для ШІ. Перший прототип ШІ-чіпу може бути створений за декілька місяців.
Вартість останнього підприємства Сона може сягати десятків мільярдів доларів, але люди, близькі до SoftBank, попереджають, що назвати загальну суму необхідних інвестицій на даному етапі нереально. Виконавчий директор ознайомився з інвесторами з Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів щодо плану, але, за їх словами, нічого не було узгоджено.
За матеріалами:
Speka
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас