Якими будуть зарплати протягом 2024 року в Україні: прогноз фінансового експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якими будуть зарплати протягом 2024 року в Україні: прогноз фінансового експерта

Особисті фінанси
628
Якими будуть зарплати протягом 2024 року в Україні: прогноз фінансового експерта
Якими будуть зарплати протягом 2024 року в Україні: прогноз фінансового експерта
Інвестиційний банкір та фінансовий експерт Сергій Фурса вважає, що базовий сценарій передбачає продовження динаміки зростання доходів в Україні.
«Економіка росте — і це факт. Ми в попередньому 2023 році додали приблизно п’ять відсотків ВВП. Можливо, більше, треба буде дочекатися уточнених даних. Зростання економіки та доходів базується на збереженні макрофінансової стабільності, що є унікальним досягненням під час війни, яке сталося завдяки підтримці західних партнерів», — сказав він в ефірі телемарафону.
Експерт також пояснив, що мінімальний рівень заробітної плати це той рівень, з якого сплачуються податки. Таким чином, коли уряд збільшує мінімальну зарплату це змушує той бізнес, який платить зарплати в «конвертах» більше платити офіційно. Тому, коли піднімається мінімальна зарплата, то збільшуються податкові надходження.
«Очікування говорять про те, що зарплати будуть зростати. При чому як номінальні, так і реальні з врахуванням інфляції. Звісно ми під час війни можемо дочекатись будь-яких непередбачуваних обставин, але базовий сценарій включає продовження динаміки зростання доходів, що є унікальною ситуацією для світової історії», — додав Фурса.
Нагадаємо, 25 грудня 2023 року стало відомо, що за підсумками третього кварталу 2023 року середньомісячна заробітна плата склала 17 937 грн.
В 2024 році року планується збільшити розмір «мінімалки» в Україні. Відбудеться це двічі. З 1 січня 2024 року — «мінімалка» становитиме 7100 грн. При цьому в 2023 році сума дорівнювала 6800 грн. Через кілька місяців, у квітні 2024 року мінімальна зарплата зросте ще раз — до 8000 грн.

Довідка Finance.ua:

  • за даними Work.ua, у грудні середня заробітна плата зросла на 3% і склала 19 000 грн;
  • рекрутингові платформи Work.ua, Lobby X, Robota.ua та «OLX Робота» отримали майже 37 500 відгуків на військові вакансії, свідчать підрахунки Forbes на основі їхніх даних;
  • європейські країни є популярними напрямками для заробітчан за кордоном — одні придивляються до умов праці, а інші прагнуть переїхати до ЄС через вищу зарплату.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас