Які були ранні інвестиції Баффета, та в що він вкладає зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які були ранні інвестиції Баффета, та в що він вкладає зараз

Фондовий ринок
605
Які були ранні інвестиції Баффета, та в що він вкладає зараз
Які були ранні інвестиції Баффета, та в що він вкладає зараз
Ще в підлітковому віці Баффет купив свої перші акції. Він почав з малих інвестицій у компанії, які, на його думку, були недооцінені. Баффет інвестував у невеликі підприємства, наприклад, у бізнеси, які він знав та розумів.
Однією з його перших значних інвестицій було власне придбання акцій компанії Berkshire Hathaway, яка на той момент була текстильною компанією. За рік він заробив близько 200%, збільшивши активи під управлінням від 105 тис. до 300 тис. доларів.
Водночас особистий внесок Баффета становив лише 100 доларів. Вкладені раніше ці 100 доларів до 1972 року перетворилися на 1 млн доларів. За останні 50 років інфляція долара США становила понад 590%. І сьогодні цей мільйон перетворився б практично на 7 млн доларів.
Окрім того, в середині 1960-х років Баффет почав активно інвестувати у страхові компанії. Він придбав компанії з великими резервами капіталу, такі як National Indemnity Company, що дозволило йому отримати значний капітал для подальших інвестицій.
Він інвестує в компанії, які мають великий потенціал для довгострокового зростання і стабільності. Це й технологічні компанії, які мали великий потенціал для майбутнього зростання. Наприклад, його інвестиції в компанії як Coca-Cola, Apple та American Express відображають цю стратегію.
Хоча й менше, порівняно з акціями, інвестиції в облігації також є частиною його портфеля, зазвичай для забезпечення стабільного доходу та диверсифікації.
Ось, акції яких компаній мав у своєму портфелі Баффет станом на кінець 2023 року:
Які були ранні інвестиції Баффета, та в що він вкладає зараз
Попри свій чималий вік, Баффет продовжує активно шукати можливості для придбання компаній, які відповідають його інвестиційній філософії. Ці придбання можуть бути як частковими, так і повними, залежно від можливостей та стратегічної важливості компанії.
Додамо, що понад 94% свого статку Баффет заробив після 60 років. Щодо його «дітища», яким є Berkshire Hathaway, то від 1964 до 2022 роки акції цієї компанії зросли на 3 787 464%, тоді як акції основного американського індексу S&P 500 — на 24 708% за той же період, включно з дивідендами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас