Як приїхати з Франції в Україну: зручні маршрути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як приїхати з Франції в Україну: зручні маршрути

Особисті фінанси
31835
У українців, які проживають у Франції, доволі часто виникає необхідність у тимчасовому поверненні в Україну. Також кордон України відкритий для іноземців. Відсутність прямого авіасполучення з Україною скорочує можливі варіанти для подорожі та збільшує час у дорозі. Проте ми підготували найбільш зручні маршрути для вашої подорожі.
  • Літаком з пересадкою
1 етап- долетіти до сусідньої з Україною держави (Польща, Угорщина, Молдова). Прямі авіарейси з Франції у Польщу відправляються з: Парижу (Париж-Варшава, Париж-Краків), Ліон (Ліон-Краків), Марсель (Марсель-Краків), Ніцца (Ніцца-Краків) тощо. Авіарейси виконують, як лоукост авіакомпанії WizzAir та Ryanair, так і великі європейські авіаперевізники: AirFrance, Lufthansa та LOT Polish Airlines. Вартість квитків від 14 євро та вище. Прямі рейси з Парижу до Сучави (Румунія) виконує авіакомпанія WizzAir. Вартість квитка — від 30 євро. Також з Ліону можна долетіти у румунське місто Клуж-Напока. З Парижу до Кишинева (Молдова) здійснює прямий переліт авіакомпанія AirMoldova. 2 етап- продовжити подорож в Україну на автобусі або потязі. Дістатись до України можна на автобусі з Польщі, Угорщини, Молдови тощо. Наприклад компанії FlixBuss виконує автобусні рейси з Польщі до Луцька, Рівного, Житомира, Києва, Львова та інших українських міст. З Сучави (Румунія) можна легко дістатися до Чернівців, з автостанції щоденно курсує автобус, шлях до Чернівців займає 2−3 години. Також «Укрзалізниця» продовжує активно розвивати міжнародне сполучення з Європою. Доїхати на потязі в Україну можна з 6 європейських країн. Актуальні маршрути за посиланням.
  • Автбусом з Франції в Україну
Середня тривалість подорожі на автобусі з Франції в Україну — понад 30 годин. Автобуси відправляються з французьких міст: Париж, Мец, Нансі, Реймс та Страсбург та прибувають у Київ, Житомир, Вінницю, Тернополі, Івано-Франківськ та Львів. Вартість квитка від 3600 гривень. Міжнародні автобусні рейси в Францію здійснюються великими туристичними автобусами, які укомплектовані: безкоштовним вай-фаєм (wifi), кондиціонером, туалетами, великим багажним відділенням, зручними сидіннями та трансляцією фільмів і музики. Авіаквитки, залізничні квитки та квитки на автобус шукайте за посиланням.

Як тимчасово виїхати з Франції в Україну та не втратити захист?

Короткострокова подорож до України з Франції не призведе до анулювання дозволу на проживання і втрати прав, пов’язаних з цим статусом. Для безперешкодного виїзду та повернення варто дотримуватись певних правил:
  • Ваш дозвіл на проживання має бути дійсним. Ви повинні повернутися до закінчення терміну дії посвідки на проживання.
  • Ви повинні поїхати максимум на 3 місяці.
  • OFII має бути проінформований про напрямок, причину та тривалість Вашої подорожі.
Перелік документів для українців та іноземців при вʼїзді в Україну за посиланням. Про основні обмеження під час подорожі Україною читайте тут.
😎 До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
visitukraine.today
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас