ВР дозволила продати російські та білоруські рублі, заморожені на рахунках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР дозволила продати російські та білоруські рублі, заморожені на рахунках

Валюта
1087
ВР дозволила продати російські та білоруські рублі, заморожені на рахунках
ВР дозволила продати російські та білоруські рублі, заморожені на рахунках
Українці зможуть до кінця 2024 року одноразово продати білоруські та російські рублі в безготівковій формі з рахунків у банках-резидентах через неросійські та непідсанкційні банки.
Про це йдеться в поправці № 62 до закону про вдосконалення державного регулювання ринків фінансових послуг № 9422, за який проголосували 242 народні депутати.
Зазначається, що під час засідання Верховної Ради 22 листопада, депутати підтримали відповідну правку, яка дозволяє до 31 грудня 2024 року одноразово продати російські та білоруські рублі в безготівковій формі з рахунків у банках-резидентах, які було заморожено з початком повномасштабної агресії, через неросійські та непідсанкційні банки.
За словами народного депутата від фракції «Слуга народу» Андрія Мотовиловця, під час публікації закону до другого читання проведено консультації з НБУ.
«Правка стосується українських платників податків, які мають рахунки в рублях, які заблоковані. Ми дозволяємо одноразово їх продати, отримати гривні і спрямувати ці гроші на господарську діяльність, на сплату податків», — пояснив Мотовиловець.
Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас