В умовах війни здійснювана Нацбанком монетарна політика є ефективною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

В умовах війни здійснювана Нацбанком монетарна політика є ефективною

Кредит&Депозит
49
В умовах війни здійснювана Нацбанком монетарна політика є досить ефективною та не викликає занепокоєння щодо подальшої долі національної валюти.
Так вважає Сергій Мамедов, Голова правління Глобус банку.
Він нагадав, що у 2024 році середньозважений курс долара очікується на рівні 40,7 грн., а на кінець року курс може скласти 42,1 грн. Водночас регулятор реалізовуватиме стратегію на подальшу лібералізацію валютного ринку, поступово скасовуючи чинні обмеження. Крім того, відносна курсова стабільність у другому півріччі буде обумовлена тим, що Україна цьогоріч отримає понад $37 млрд. зовнішньої макрофінансової допомоги, що дасть змогу покрити частину «невійськових» видатків держбюджету, а власні міжнародні валютні резерви, обсяг яких у першому півріччі коливався від $35 млрд. до $42 млрд., дають змогу в разі нагальної потреби досить гнучко регулювати попит і пропозицію.
«До кінця року ми ще побачимо курсові зміни, адже ринок живий і з досить „активними“ гравцями, головним серед яких є Національний банк України. Саме тому на валютному ринку є малоймовірними якісь „катаклізми“, що зведуть нанівець здобутки монетарної політики», — вважає банкір.
Експерт акцентував на тому, що передбачити перебіг війни та її можливі наслідки для економіки та суспільства вкрай складно.
«Війна — це неймовірне випробування для країни. Це та „ремарка“, що здатна перекреслити будь-які здобутки та досягнення. Від її перебігу в прямому сенсі залежать життя мільйонів людей та й доля країни. Однак боротьба триває, а значить, в України є достатньо сил здобути таку важливу і необхідну перемогу», — підсумував Сергій Мамедов.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас