Уряд затвердив угоду з Литвою про взаємне визнання прав водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив угоду з Литвою про взаємне визнання прав водія

Особисті фінанси
718
Уряд затвердив угоду з Литвою про взаємне визнання прав водія
Уряд затвердив угоду з Литвою про взаємне визнання прав водія
Кабінет міністрів України затвердив угоду з урядом Литовської Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія. Угоду було підписано 30 травня в Брюсселі.
Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram.
За його даними, угодою встановлюється зобов’язання сторін визнавати та обмінювати національні посвідчення водія на основі принципу взаємності.
Крім того, встановлюється, що такий обмін здійснюється без необхідності складання відповідних практичного та теоретичного іспитів, а також установлюється відповідність категорій посвідчень водія двох держав та визначається механізм підтвердження факту видачі посвідчення водія, яке подається для обміну, додав Мельничук.
Нагадаємо, у травні Україна та Литва підписали угоду, згідно з якою громадяни України, які переїхали до Литви, зможуть обміняти своє національне посвідчення водія на литовське без складання іспитів.
Водночас як громадяни Литви, що постійно проживають в Україні та мають литовське посвідчення водія, зможуть обміняти його на українське без додаткових іспитів.
Для обміну слід подати:
  • документ про постійне місце проживання в країні;
  • оригінал посвідчення водія;
  • дійсну медичну довідку.
Щоб почувати себе безпечно за кермом не тільки в Україні, а й за кордоном, рекомендуємо придбати карту технічної підтримки-Assistance. З нею можна не турбуватися, що може не вистачити бензину в дорозі або проб'єте колесо. Картка стане вашою підтримкою в дорозі 24/7.

Замовити підтримку Finance.ua Assistance

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас