Укрексімбанк реалізував проект КП «Луцькводоканал» на будівництво сонячної електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Укрексімбанк реалізував проект КП «Луцькводоканал» на будівництво сонячної електростанції

Особисті фінанси
65
Державний Укрексімбанк надав фінансування КП «Луцькводоканал» на придбання сонячних панелей для заміщення власного споживання, посилення заходів енергоефектиності і енергонезалежності підприємства критичної інфраструктури. Сума угоди становить майже 18 млн грн. терміном на 5 років.
«У більшості споживачів існує уявлення, що наявність води в оселях залежить виключно від цілісності труб. Але й за відсутності електроенергії забезпечити водопостачання неможливо. Для того, щоб якісно надавати послуги, нам потрібно 19 млн КВт/год. За рахунок реалізації проекту з встановлення сонячної електростанції на підприємстві ми покриваємо фактично половину того, що споживаємо. Це дозволяє забезпечувати безперебійне постачання послуг населенню» — пояснює директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк — «Проект має окупність до 5 років, а його впровадження дозволяє зберегти незмінними тарифи для населення».
«Російський терор проти енергетичної інфраструктури створив нові виклики для бізнесу і комунальних підприємств, побороти які можна виключно опираючись на підтримку банківського сектору та потенціал місцевих громад. Рецепт успіху складається з нарощування альтернативних джерел енергії, як ресурсу для власного споживання та нарощування потужностей муніципальної генерації електроенергії. Проект з КП „Луцькводоканал“ є показовим з точки зору „зеленої трансформації“ та привабливим з погляду на окупність та ефективність використання банківського кредиту, бо саме економія витрат за спожиту електроенергію є джерелом обслуговування кредиту. Банк і надалі буде реалізовувати подібні проекти, які здатні робити внесок в стабілізацію енергетичного ринку України» — коментує Член Правління Укрексімбанку Михайло Медко. 
Укрексімбанк, як корпоративно-інвестиційний банк України, вже реалізував низку успішних проєктів із фінансування комунальних підприємств під час війни. Наявні програми та види активних операцій для міст і комунальних підприємств в Укрексімбанку здатні вирішувати задачі будь-якої складності.
Довідково:
КП «Луцькводоканал» засноване територіальною громадою міста Луцька. Основним видом діяльності підприємства є надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення населенню, підприємствам і організаціям Луцької міської об’єднаної територіальної громади.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас