Українцям радять запасатися дровами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям радять запасатися дровами

Особисті фінанси
3642
Українцям радять запасатися дровами
Українцям радять запасатися дровами
Лісники закликають українців, які мешкають у приватному секторі, заздалегідь подбати про запас дров і підготуватися до опалювального сезону.
Як йдеться в сюжеті ТСН, цю зиму з відключеннями тепла та блекаутами найкраще пережили жителі приватного сектора, які опалювали будинки дровами. Якою буде наступна зима — передбачити складно, проте українців просять не зволікати і підготуватися заздалегідь.
Фахівці рекомендують закуповувати тверді сорти деревини, яка більше підходить для спалювання в печах, котлах та камінах: дуб, ясен, клен, акацію. При бажанні заощадити, дрова можна купити неколоті, так їх вартість буде на третину меншою. Як йдеться в сюжеті, дрова краще купувати влітку, оскільки вони мають встигнути висохнути до настання сезону дощів.
«Середня ціна дров твердолистих порід на сьогоднішній день становить 1300 гривень за м/куб. Якою буде ціна восени ніхто не знає, спрогнозувати вкрай складно», — заявив головний інженер філії «Лебединське лісове господарство» Іван Шпакович, зазначивши при цьому, що замовлення можна оформити дистанційно через сайт «ДроваЄ». Як правило на виконання замовлення йде 2−3 дні.
За підрахунками лісників, за цю весну реалізували вже третину торішнього обсягу, тому фахівці радять не затягувати з підготовкою до зими, поки немає ажіотажу.
😎 До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас