Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто — законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто — законопроєкт

Технології&Авто
599
Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто — законопроєкт
Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто — законопроєкт
В Україні можуть ввести штрафи за фальсифікацію пробігу вживаних транспортних засобів. Про це свідчить зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт № 10 216.

Чому це потрібно?

Як йдеться у пояснювальній записці до документу, практика фальсифікації пробігу вживаного транспортного засобу при продажі є досить поширеною на сьогодні.
Тому, аби не допустити введення в оману покупців, пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу вживаного транспортного засобу з метою продажу третім особам, яку виявлено під час реєстрації (перереєстрації) ТЗ.

Читайте також: Як перевірити авто на штрафи в 2024 році

Також пропонується визначити органом, який складатиме протоколи про адміністративні правопорушення, Національну поліцію України.

Які штрафи пропонують встановити

Фальсифікація пробігу вживаного транспортного засобу з метою продажу третім особам, яке виявлене під час реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу — тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500−17 000 грн).
За повторне порушення каратимуть накладенням штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
Хочете захистити себе від «оленів» на дорогах? Придбайте страхування КАСКО на Finance.ua! На відміну від автоцивілки, КАСКО захищає не постраждалого за вашої провини у ДТП, а саме вас та ваш автомобіль. Переходьте за посиланням, дізнавайтеся деталі, а ми допоможемо вам оформити страхування всього за кілька хвилин.

КАСКО дешевше, ніж у страховій

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас