Українці помітно збільшили купівлю товарів у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Українці помітно збільшили купівлю товарів у квітні

Особисті фінанси
281
Sense Bank досліджує узагальнені дані про розрахунки через POS-термінали по всій країні. Це дає змогу заповнювати брак оперативної галузевої статистики, а отже — поліпшувати розуміння економічних тенденцій в Україні.
У квітні грошові обсяги розрахунків українців у національній термінальній мережі, згідно даних Sense Bank, зросли на 5% до попереднього місяця. З урахуванням поправки на сезонність та інфляцію це відповідає збільшенню продажів більш як на 7% порівняно з березнем.
Особливо сильним у квітні було зростання продажів у таких великих сегментах непродуктової торгівлі, як будівельно-оздоблювальні матеріали та товари для оселі, а також побутова техніка та електроніка. Також українці значно збільшили оплату транспортних послуг платіжними картками. Динаміка продажів у продовольчих супермаркетах також зростала — на рівні середнього обсягу зростання платежів.
Нарощування грошових обсягів транзакцій у всіх зазначених галузевих випадках супроводжувалося помітним збільшенням середнього чеку купівель.
«Зафіксоване зростання продажів є додатковим підтвердженням відновлення економічної активності в Україні. Ми зберігаємо очікування зростання української економіки на 5,5% за підсумками 2023 року», — прокоментував ці дані начальник Аналітичного відділу Sense Bank Олексій Блінов.
Sense Bank — один із системно важливих банків України з 132 відділеннями по всій Україні. Фінустанова обслуговує понад 3 млн. фізичних, 55 тис. юридичних осіб та 82 тис. ФОПів. У банку працює близько 4 тис. співробітників.
За матеріалами:
Сенс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас