Україна та Литва домовились про спрощений обмін посвідчень водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Литва домовились про спрощений обмін посвідчень водія

Особисті фінанси
662
Україна та Литва домовились про спрощений обмін посвідчень водія
Україна та Литва домовились про спрощений обмін посвідчень водія
Міністри внутрішніх справ України та Литви Ігор Клименко та Агне Білотайте в середу підписали угоду про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.
Про це повідомила пресслужба МВС України.
Угода передбачає, що громадяни України, які переїхали до Литви, зможуть обміняти своє національне посвідчення водія на литовське без складання іспитів.

Читайте також: Є хвилинка? Опитування від Finance.ua

А громадяни Литви, які постійно проживають в Україні та мають литовське посвідчення водія, зможуть обміняти його на українське без додаткових іспитів.
Для такого обміну слід подати документ про постійне місце проживання в країні, оригінал посвідчення водія та дійсну медичну довідку.

Читайте також: Скільки коштує отримати водійське посвідчення в Україні

«Угода має на меті врегулювати питання взаємного визнання та обміну посвідчень водія громадян України та Литви, які переїжджають на постійне проживання в державу іншої сторони за спрощеною процедурою», — повідомив Клименко.

Довідка Finance.ua:

  • українці, які перебувають у Польщі, Словаччині, Чехії або Туреччині, можуть обміняти свої водійські посвідчення. Адреси зібрали тут;
  • до речі, з 23 травня в Дії запрацювала нова послуга — обміну та відновлення посвідчення водія. З її запуском Україна стала першою країною Європи, де можна відмовитись від фізичного бланка посвідчення водія, а виготовити лише цифровий документ.
Де б ви не знаходилися, не забувайте дбати про свою безпеку під час подорожей на авто. На Finance.ua ми допомагаємо людям оформлювати Зелену картку швидко та зручно. Усе, що вам потрібно — доступ до інтернету.

Оформити Зелену картку онлайн 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас