Україна отримала $1,25 млрд від США через Світовий банк – Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала $1,25 млрд від США через Світовий банк – Шмигаль

Казна та Політика
227
Україна отримала $1,25 млрд від США через Світовий банк – Шмигаль
Україна отримала $1,25 млрд від США через Світовий банк – Шмигаль
Україна отримала $1,25 млрд фінансової допомоги від США через механізм Світового банку. Про це у Twitter 31 травня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
«Україна отримала від США $1,25 млрд фінансової підтримки в рамках проєкту Світового банку PEACE. Кошти підуть на підтримку державного бюджету, зокрема на соціальні та гуманітарні видатки», — написав він.

Читайте також: Є хвилинка? Опитування від Finance.ua

Шмигаль подякував США і Світовому банку.
«Цінуємо допомогу партнерів під час боротьби з агресором», — додав він.
Нагадаємо, США надають допомогу Україні переважно за системою «президентського скорочення» запасів Пентагону. Окрім того, США допомагають Україні в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) у тривалішій перспективі, укладаючи контракти із промисловістю на виробництво зброї.
За даними Пентагону станом на 21 травня, від початку роботи адміністрації Байдена 2021 року США виділили на допомогу Україні в галузі безпеки понад $38 млрд, зокрема $37,3 млрд — від початку повномасштабного вторгнення рф.
Окремо у Сполучених Штатах ухвалили закон про лендліз для України, згідно з яким США зможуть позичати або здавати в оренду засоби захисту Україні та іншим країнам Східної Європи. Амбасадорка України у США Оксана Маркарова пояснила, що для оборонної допомоги Україні міноборони США поки що використовує програми безоплатного передавання зброї, а лендліз — це додатковий інструмент, який застосовуватимуть у разі потреби.
За матеріалами:
Гордон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас