Ухвалено законопроєкт, що сприятиме процесу відбудови України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухвалено законопроєкт, що сприятиме процесу відбудови України

Казна та Політика
43
Ухвалено законопроєкт, що сприятиме процесу відбудови України
Ухвалено законопроєкт, що сприятиме процесу відбудови України
Зусиллями громадськості, експертів та ініціативної групи народних депутатів ухвалений законопроєкт № 11 057, який зобовʼязує оприлюднювати ціни на будматеріали у всіх державних закупівлях.
Про це повідомив Український союз промисловців і підприємців.
Це важливий антикорупційний крок, адже він забезпечить більш прозоре використання як бюджетних коштів, так і всіх видів міжнародної допомоги, прокоментували в Українському союзі промисловців і підприємців.
Проведений аналіз закупівель вартістю більше 20 млн гривень показав, що замовники оприлюднюють документи, які містять ціну на матеріальні ресурси, лише у 21% випадків.
Відтак, тепер невід’ємними додатками до договору про закупівлю послуг з поточного ремонту, будівництва нових, розширення, реконструкції, капітального ремонту та реставрації існуючих об’єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення тощо будуть документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси.
«Вони (ціни) повинні відповідати середньоринковим, та бути об’єктом для перевірки, якщо перевищують такі», — зазначили свою позицію в УСПП.
Окрім цього, ділова спільнота також наполягає на поглибленні роботи Уряду над реалізацією Плану відновлення України. Чимало іноземних інвесторів чекають більшої конкретики з української сторони, до яких проєктів та на яких умовах вони можуть долучитися. Відсутність системної роботи із ними може мати негативні в економічному плані наслідки.
План відновлення також повинен бути доповнений галузевими програмами розвитку — тієї ж галузі будівельних матеріалів, гірничо-металургійного комплексу та ін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас