У «Київстар» знову збій − на заході та півдні України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Київстар» знову збій − на заході та півдні України

Особисті фінанси
297
У «Київстар» знову збій − на заході та півдні України
У «Київстар» знову збій − на заході та півдні України
У «Київстар» відповіли на відсутність зв’язку. Проблеми із мобільним оператором виникли на півдні та заході країни. Над усуненням несправностей працюють.
Про це пресслужба компанії повідомила у Facebook.
«Шановні абоненти, ми знаємо, що зараз виникають складнощі з голосовим звʼязком і роботою мобільного застосунку у ряді міст на заході і півдні України. Спеціалісти компанії працюють над відновленням сервісів. Робимо все можливе, щоб усунути технічні проблеми якомога швидше. Перепрошуємо за незручності», — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що 12 грудня вранці стався масштабний збій у роботі мобільного оператора «Київстар» — його причиною стала атака хакерів на ядро мережі.

Читайте також: Київстар, Vodafone чи lifecell: що робити за відсутності зв’язку 📱

Відповідальність за атаку на мережу «Київстар» взяли на себе російські хакери з групи «Солнцепек». Як зазначається, команда хакерів проникла в мережу оператора і міцно закріпилася там. У ході атаки було знищено внутрішню мережеву інфраструктуру організації, яка забезпечує зв’язком не лише мільйони абонентів, а й ЗСУ.
Як повідомив президент «Київстару», хакери зламали захист оператора через обліковий запис одного зі співробітників.
Станом на вівторок, 19 грудня, працювали 99% базових станцій «Київстару». Мобільний оператор відновив мобільний інтернет в метрополітені Києва та Харкова, а також SMS і міжнародний голосовий роумінг.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас