У Дубаї суд визнав виплату зарплати в криптовалюті законною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дубаї суд визнав виплату зарплати в криптовалюті законною

Криптовалюта
198
У Дубаї суд визнав виплату зарплати в криптовалюті законною
У Дубаї суд визнав виплату зарплати в криптовалюті законною
У значному оновленні правового підходу Об’єднаних Арабських Еміратів до криптовалют, Суд першої інстанції Дубая визнав виплату зарплати в криптовалюті дійсною за трудовими договорами.
Про це пише Cointelegraph.
Це рішення стосується справи № 1739 від 2024 року, яка відзначила зміну попередньої позиції суду, коли у 2023 році аналогічний позов було відхилено через відсутність точної оцінки криптовалюти.
Ірина Хівер, партнер юридичної фірми NeosLegal в ОАЕ, прокоментувала це рішення як «прогресивний підхід» до інтеграції цифрових валют у правову та економічну систему країни.
У справі йшлося про працівника, який подав позов проти роботодавця через невиплату частини зарплати у вигляді токенів EcoWatt, передбачених трудовим договором.
У 2023 році суд відмовився від виплати в криптовалюті через відсутність чіткого методу оцінки токенів у фіатних валютах. Однак у 2024 році суд ухвалив рішення на користь працівника, визнавши обов’язковою виплату заробітної плати в криптовалюті, як це передбачено контрактом.
«Це рішення підтверджує, що якщо трудовий договір містить такі умови, і компанія, і працівник повинні їх дотримуватися. Заспокоює те, що суд визнає, що заробітна плата, незалежно від того, чи виплачується вона у фіатній формі чи в криптовалюті, є законним правом працівника на виконання погодженої роботи», — зазначила Хівер.
Судове рішення підкреслило, що незалежно від форми виплати, будь-то фіат чи криптовалюта, працівники мають законне право на отримання заробітної плати за виконану роботу.

Курс криптовалют до долара 🤑

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас