У ДТЕК пояснили, як формуються графіки відключень світла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДТЕК пояснили, як формуються графіки відключень світла

Енергетика
334
У ДТЕК пояснили, як формуються графіки відключень світла
У ДТЕК пояснили, як формуються графіки відключень світла
Відключення електроенергії для споживачів потрібні, щоб запобігти системній аварії в енергосистемі країни. Якщо світло не вимкнути за графіком — це призведе до аварійної ситуації, наслідки якої буде важко передбачити.
Як повідомили у пресслужбі ДТЕК, чи будуть відключення, чи ні — визначає державна компанія «Укренерго».
«Щовечора диспетчер компанії заводить баланс електроенергії на наступну добу. Він контролює: скільки, де, яка електростанція виробить електроенергії. Скільки її буде імпортовано та скільки електроенергії буде спожито промисловістю й населенням», — йдеться у повідомленні.
У ДТЕК додають, що при цьому диспетчер враховує, чи є аварії в мережі, чи пошкоджене обладнання, що обмежує передачу електроенергії в різні області України. На підставі відповідних даних, «Укренерго» визначає, чи вистачить електроенергії, щоб покрити її споживання на наступну добу.
У випадку, коли електроенергії не вистачає, компанія запроваджує обмеження для споживачів. Водночас на кожну область диспетчер видає однакові обмеження. Так, на підставі цих обмежень оператори систем розподілу електроенергії запроваджують графіки відключень.

Читайте також: Автономне електроживлення: які є варіанти та який вибрати

Нагадаємо, 24 липня стало відомо, що на одній з АЕС після планового ремонту до енергосистеми підключено один з атомних енергоблоків. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми і зменшить існуючий дефіцит електроенергії.
За матеріалами:
TrueUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас