У Держдепі США очікують новин про активну участь Індії у справах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держдепі США очікують новин про активну участь Індії у справах України

402
Державний департамент США очікує найближчим часом новин про те, що Індія починає більш активно взаємодіяти з Україною.
Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.
«Я думаю, що ми, найімовірніше, почуємо новини про більш безпосередню участь Індії у справах України. Я вдячний за це. Я думаю, Індія хоче відігравати відповідальну роль на глобальному рівні», — заявив він.
Кемпбелл заявив, що відносини з Індією важливі для США, незважаючи на те, що Індія не стане офіційним союзником.
«Найскладніше, про що потрібно пам’ятати, — це те, що Індія також є великою державою. У неї свої переконання, свої інтереси. Вони ніколи не стануть офіційним союзником або партнером США, але це не означає, що ми не можемо мати найміцніші відносини як союзники на світовій арені», — сказав він.
Західні країни запровадили санкції проти Москви після її вторгнення в Україну 2022 року, але Індія і Китай продовжують торгівлю з росією.
На початку місяця Моді зустрівся з російським диктатором володимиром путіним у москві, коли російський ракетний удар вразив лікарню в Києві, спричинивши міжнародний осуд.
Очікується, що Моді відвідає Україну в серпні, вперше після вторгнення.
Індійський міністр закордонних справ Джайшанкар заявив, що необхідно активніше заохочувати переговори щодо припинення конфлікту, зазначивши, що Індія підтримує контакти з обома сторонами. Джайшанкар також наголосив на важливості зміцнення зв’язків з Україною та росією.
Держсекретар США Блінкен наголосив на важливості справедливого миру для України і висловив занепокоєння з приводу відносин Індії з росією.
Нью-Делі чинить опір тиску дистанціюватися від москви, посилаючись на свої давні зв’язки та економічні потреби.

Візит прем’єра Індії до рф та можлива поїздка в Україну

Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Україну в серпні, приблизно 23 числа. Це буде перший візит індійського прем’єра до України від початку повномасштабного вторгнення росії у 2022 році.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас