Туреччина у I півріччі збільшила виручку від експорту сталі на понад 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина у I півріччі збільшила виручку від експорту сталі на понад 10%

195
Виручка Туреччини від експорту сталі в першому півріччі 2024 року зросла на 10,6% в річному обчисленні до 8 мільярдів доларів, повідомив голова Середземноморського союзу експортерів чорних і кольорових металів і неметалевих виробів (ADMIB) Фуат Тосялі (Fuat Tosyali), не вказавши тоннаж.
За його словами, більш високий попит з боку ЄС підтримав експорт у першому півріччі, додавши, що млини почали отримувати плоди від інвестицій, спрямованих на дотримання «Зеленого курсу» ЄС.
«Ми очікуємо, що в другому півріччі обсяги нашого експорту перевищать показники першого півріччя», — сказав Тосялі.
Турецькі млини продемонстрували двозначне зростання експорту до Італії, Румунії, Іспанії, Греції та Великобританії в першому півріччі, згідно з даними ADMIB.
Туреччина, яка втратила позицію нетто-експортера сталі і вперше з 2015 року стала нетто-імпортером сталі в 2023 році, встановила цільовий показник експорту в 17 млн тонн на 2024 рік.
«Незважаючи на глобальні виклики, турецькі виробники сталі продовжують інвестувати, щоб просунутися ще на один крок вперед у глобальній конкурентоспроможності та забезпечити стійкість», — сказав Тосялі.
У січні розпочалося виробництво на електросталеплавильному заводі Tosyali Holding потужністю 4 млн тонн сталі на рік, тоді як деякі інші великі виробники сталі також нещодавно запустили нові сталеливарні потужності.
За матеріалами:
minprom
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас