Топ-15 ідей, де отримати додаткові гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Топ-15 ідей, де отримати додаткові гроші

Особисті фінанси
207
Топ-15 ідей, де отримати додаткові гроші
Якщо ви хочете отримувати пасивний дохід або підробити, перетворивши хобі на власний бізнес, перегляньте наш список ідей для підробітку — від догляду за домашніми тваринами до цифрового маркетингу та роботи на фрилансі.

1. Монетизуйте канал на YouTube

YouTube має 2,7 мільярда користувачів, які щодня переглядають 1 мільярд годин відео. Нарощування аудиторії, достатньої для отримання прибутку від реклами на YouTube, займає багато часу, тому краще знайти більш прямий зв’язок з доходами, ніж чекати, поки реклама стане життєздатною. На щастя, існує безліч способів заробляти на YouTube, які виходять за межі платної реклами.
Почніть із створення якісного контенту, який резонує з вашою цільовою аудиторією. Коли ви збільшите кількість підписників, подумайте про те, щоб заробляти більше грошей, продаючи платні підписки, виробляючи сувенірну продукцію для продажу в інтернеті або надаючи платне спонсорство.

2. Продавайте цифрові продукти

Цифрові продукти — це будь-які нефізичні активи, що існують у цифровому світі. Зазвичай це файли, які можна завантажити або транслювати, наприклад, MP3, PDF, відео та шаблони. Якщо ви музикант, музика завжди потрібна для фільмів та рекламних кампаній.
Якщо ви графічний дизайнер, вебсайти завжди шукають нові шрифти та графіку, щоб виділити свій сайт на тлі інших. Цифрові продукти охоплюють навчальні матеріали, аудіофайли (наприклад, стокові звукові ефекти або музику), цифрові шаблони та багато іншого.

3. Доставляйте пакунки

Будь-хто, хто має час і доступ до автомобіля, може зареєструватися для доставлення посилок через Bolt, Uklon, Uber тощо. Це відмінний спосіб отримати додатковий дохід у вільний час. Графік роботи гнучкий: водії просто реєструються на певний проміжок часу й отримують стільки завдань з доставлення, скільки мають часу.

4. Розробляйте та продавайте власні футболки

Якщо ви вмієте працювати у віжуал-редакторах або плануєте навчитись, ви можете монетизувати цей процес. Можна або продавати принти або власноруч створювати одяг. Звісно, машинка для друку коштує недешево, але згодом можна розширитись і виконувати друк на замовлення. Наприклад, чимало музикантів шукають тих, хто друкуватиме для них якісний мерч. Ви можете розпочати бізнес разом із кимось, щоб скинутись на техніку для друку і отримувати кошти від свого спільного бізнесу.
Якщо ви бачите в цій ідеї потенціал, ми завжди готові надати потрібну суму, щоб ви змогли втілити бажання в життя. Адже це просто гроші — і ви завжди зможете повернути їх із зарплати. А ми надаємо гроші аж до року.

5. Пропонуйте послуги з догляду за домашніми тваринами та вигулу собак

У наш час люди ставляться до своїх домашніх улюбленців як до членів сім'ї, тому зростає попит на надійних людей, які піклуватимуться про їхніх пухнастих улюбленців. У минулому пошук клієнтів був найскладнішою частиною роботи вигульщика собак або няні для домашніх тварин, але зараз це легко зробити через соцмережі.
Запустіть власний бізнес з догляду за домашніми улюбленцями, продаючи товари вже наявним клієнтам. Створіть простий вебсайт, щоб продавати свої послуги та товари в одному місці — і заробляйте більше грошей на тій самій клієнтурі.

6. Здайте в оренду свій будинок або вільну кімнату

Ви, ймовірно, вже витрачаєте час на догляд за своїм будинком, тож чому б не заробити на цьому трохи більше грошей? Здача в оренду свого житла або вільної кімнати має великий потенціал для заробітку. Airbnb — найпоширеніший спосіб здати житло в оренду, але ви також можете спробувати розмістити оголошення в інших додатках, таких як OLX, наприклад.

7. Пропонуйте послуги цифрового маркетингу

Зважаючи на велику кількість онлайн-бізнесів, завжди є потреба у фрилансерах зі специфічними навичками, які допоможуть засновникам створювати контент, вести соціальні канали, оптимізувати вебсайт тощо.
Рекламуйте свої послуги в інтернеті через сайти для фрилансерів і створіть базовий вебсайт з портфоліо ваших робіт. Ви можете заробити більше грошей, створивши онлайн-курс і продаючи його як цифровий продукт людям, які хочуть навчитися ваших навичок.

8. Заведіть блог або інформаційну розсилку

Ведення блогу вже давно стало популярним підробітком, але його монетизація може виявитися непростою справою. Саме тому все більше блогерів звертаються до Substack — платформи, де незалежні автори можуть публікувати свої роботи безпосередньо для своєї аудиторії та отримувати гроші за допомогою регулярних підписок.
Це дозволяє блогерам створювати аудиторію з часом і підтримувати регулярний потік щомісячного доходу, не покладаючись на нав’язливу рекламу, спонсорство чи пошук роботи для фрилансерів.
Коли у вас з’явиться значна кількість підписників, подумайте про те, щоб заробляти більше грошей, продаючи своїм шанувальникам товари, наприклад, сувенірну продукцію. Це чудовий спосіб підвищити впізнаваність вашого особистого бренду.

9. Продавайте свої фотографії

Такі сайти, як Shutterstock і Getty Images, завжди шукають фотографії, які можна використовувати на вебсайтах і в рекламних кампаніях. І поки існує інтернет, завжди існуватиме потреба в нових фотографіях, оскільки вебсайти завжди потребуватимуть оновлення свого контенту.
Ви також можете продавати свої фотографії у вигляді принтів або нанести їх на чашку чи світшот. Перенесіть свої зображення на щось фізичне і продавайте їх як витвори мистецтва, які можна кудись помістити або носити з собою.
Ви навіть можете продавати свою фотографію як послугу. Фотографування одних лише весіль може бути повноцінною роботою, і це не кажучи вже про концерти, випускні, оголошення про народження дитини, щорічні сімейні фотографії — список можна продовжувати.

10. Беріть участь у платних онлайн-опитуваннях

Існує незліченна кількість компаній та дослідників ринку, які хочуть знати, що люди думають про їхні продукти та послуги. На таких сайтах, як Branded Surveys, Swagbucks і Survey Junkie, є безліч опитувань, за проходження яких можна отримати гроші. Заповнення опитувань, ймовірно, не оплатить ваші рахунки, але це може поповнити вашу кишеню додатковими грошима на вихідні.

11. Отримуйте гроші за тестування додатків і вебсайтів

Ніщо не зупинить бізнес швидше, ніж вебсайт, який працює з помилками, або додаток, який не працює. Тому розробники наймають тестувальників, щоб ті натискали на всі посилання та гралися з усіма кнопками, щоб переконатися, що все працює, перш ніж запустити продукт. І ви можете отримати за це гроші.
Такі сайти, як UserTesting, UTest, Userlytics, UserCrowd та Enroll, можуть знайти вам безліч вакансій для тестування вебсайтів та додатків. Деякі з них навіть пропонують 100 $ за 60-хвилинний тест, тож тут можна заробити.

12. Станьте транскрибатором або перекладачем

Транскрибатор отримує аудіофайли від своїх клієнтів і записує те, що вони чують. Це можуть бути відео, аудіозаписи, телефонні дзвінки або навіть судові процеси, тому хороший слух і швидкі пальці мають вирішальне значення. Загляньте на сайти фрилансерів, такі як Rev, TranscribeMe та GoTranscript, щоб знайти платну транскрипцію.

13. Створюйте та продавайте власні товари ручної роботи

Якщо ви коли-небудь хотіли заробляти гроші на своєму хобі, існує безліч ремесел, які можна створювати і продавати в інтернеті. Хоча створення виробів ручної роботи вимагає багато часу, витраченого на вивчення ремесла, це один з найкращих способів виділитися в морі товарної продукції.
Подумайте про те, що вам подобається робити, навіть якщо вам ніхто не платить. Столярна справа, в’язання, малювання, виготовлення ювелірних прикрас чи хенд-мейд — ці хобі можуть стати основою для багатьох побічних заробітків.

14. Розпочніть бізнес на основі дропшиппінгу

Якщо вам подобаються автоматизовані аспекти друку на замовлення, але вас більше цікавлять маркетинг і операції, ніж створення індивідуальних дизайнів, подумайте про створення бізнесу на основі дропшиппінгу.
Дропшиппінг — це ще одна бізнес-модель в інтернеті, коли третя сторона виробляє і доставляє для вас наявні продукти. Все, що вам потрібно зробити, — це створити свій магазин, встановити ціни на продукцію та просувати бізнес на ринку.
Дропшиппінг — це також можливість з низьким рівнем ризику, оскільки, знову ж таки, товари відвантажуються лише тоді, коли їх купують, що залишає багато місця для прибутку, якщо ваші маркетингові витрати є розумними. Ви також можете використовувати дропшиппінг на таких ринках, як OLX, Shafa або навіть Amazon та eBay, щоб охопити більше клієнтів.

15. Пропонуйте такі послуги, як миття та фарбування автомобілів

Миття автомобілів, як всередині, так і зовні, — це завдання, яке більшість людей вміє виконувати, але мало хто прагне робити це самостійно. Саме це робить його таким прибутковим побічним заробітком. Витрати можуть бути низькими: лише кілька засобів для прибирання, які у вас, можливо, вже є. Такі додатки, як український Jobble, мають безліч вакансій з погодинною оплатою праці в містах по всьому світу — тобто можете знайти щось, де б ви не були.
За матеріалами:
CreditPlus
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас