Стало відомо, скільки коштів надала Японія Україні з 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки коштів надала Японія Україні з 2022 року

Казна та Політика
236
Стало відомо, скільки коштів надала Японія Україні з 2022 року
Стало відомо, скільки коштів надала Японія Україні з 2022 року, Фото: rubryka.com
Від початку повномасштабного вторгнення через проєкти Світового банку та Японське агентство міжнародного співробітництва Японія надала Україні 4,6 млрд доларів.
Про це повідомляє Міністерство фінансів.
«В умовах повномасштабної російської агресії Японія є одним із лідерів у підтримці України в усіх можливих напрямах. Пряма бюджетна допомога — не виняток. Японія вже надала підтримку на суму понад 4,6 млрд доларів США, у тому числі близько 372 млн доларів США — у формі грантів. Ця допомога є життєво важливою для забезпечення економічної та фінансової стабільності України», — сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

Гроші на бюджетну допомогу від Японії залучили через п’ять проєктів Світового банку:

  • Peace in Ukraine;
  • Inspire;
  • Arise;
  • Hope та Development Policy Loan;
  • Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA).
Сергій Марченко додає, розширення співпраці з Японією, включаючи державно-приватну, є пріоритетом України для ефективного відновлення.
Згідно з останніми оцінками RDNA3, потреби на відбудову становлять майже 486 млрд доларів США, на швидке відновлення — 15 млрд доларів США.
«Масштабне відновлення вимагатиме міцної та тривалої співпраці Уряду України з приватним сектором. Ми готові спільно працювати, щоб забезпечити сприятливі умови для залучення японського бізнесу. Окрім того, для нас є цінними досвід та експертиза Японії у реалізації проектів із відновлення», — додав міністр фінансів.
Нагадаємо, міністр фінансів повідомляв, що у 2023 році Японія стала третім найбільшим донором фінансової допомоги Україні. У свою чергу, бізнес Японії заявляв про готовність долучитись до відбудови України та пропонує низку сучасних технологій, що сприятимуть прискоренню відновлення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас