ШІ не лише збільшив навантаження, але й знизив продуктивність працівників — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ не лише збільшив навантаження, але й знизив продуктивність працівників — дослідження

Технології&Авто
666
ШІ не лише збільшив навантаження, але й знизив продуктивність працівників — дослідження
ШІ не лише збільшив навантаження, але й знизив продуктивність працівників — дослідження
Декілька років тому багато хто із захватом спостерігав за розвитком штучного інтелекту та очікував, що він спростить життя. Втім, дослідження показують зовсім іншу картину: більшість працівників повідомляють, що штучний інтелект лише збільшив робочі навантаження.
Про це пише Forbes.
Дослідницький інститут Upwork провів дослідження, в межах якого опитав 2500 керівників вищої ланки, штатних працівників та фрилансерів з усього світу. Дослідження виявило розрив між високими очікуваннями керівників і реальним досвідом працівників, які використовують ШІ в робочих процесах.
96% опитаних керівників очікують, що штучний інтелект підвищить продуктивність. В той самий час 77% працівників, які використовують штучний інтелект, стверджують, що це збільшило їхнє робоче навантаження і створило проблеми в досягненні очікуваного підвищення продуктивності. Вони зазначають, що штучний інтелект знижує продуктивність і сприяє вигоранню.
До того ж 47% опитаних працівників, які використовують ШІ, кажуть, що не знають, як досягти очікуваного роботодавцями підвищення продуктивності, а 40% вважають, що їхні компанії вимагають від них занадто багато, коли йдеться про ШІ.

Читайте також: Як заробити за допомогою штучного інтелекту

Працівники відчувають напругу від зростаючих вимог до продуктивності: кожен третій штатний працівник каже, що, швидше за все, звільниться в найближчі шість місяців через перевтому та вигорання. Більшість світових керівників вищої ланки (81%) визнають, що за минулий рік вимоги до їхніх працівників зросли.
Втім опитування керівників також показало, що фрилансери відповідають вимогам до продуктивності, а часто навіть перевищують їх, випереджаючи штатних працівників. 80% керівників, які залучають фрилансерів, кажуть, що це важливо для їхнього бізнесу.
Хоча бізнеси інвестують значні гроші в штучний інтелект, дослідження показує, що більшість організацій наразі не в змозі розкрити всю цінність цієї технології для підвищення продуктивності.
«Наше дослідження показує, що впровадження нових технологій у застарілі робочі моделі та системи не дозволяє повністю розкрити очікувану цінність штучного інтелекту», — говорить керуюча директорка та керівниця дослідницького інституту Upwork Келлі Монахан.
Монахан пояснює, що для того, щоб по-справжньому розкрити потенціал штучного інтелекту, лідерам необхідно докорінно змінити підхід до організації роботи. Вона перераховує чотири стратегії, які варто розглянути роботодавцям:
  • Інвестувати не лише в технологічний стек, а і в людей.
  • Залучати зовнішніх експертів, які допоможуть працівникам у реалізації проєктів зі штучним інтелектом.
  • Переосмислити оцінку продуктивності.
  • Віддавати пріоритет унікальним навичкам працівників при наймі.
За матеріалами:
mezha.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас