Революційний штучний інтелект дізнається все про вас лише за фото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Революційний штучний інтелект дізнається все про вас лише за фото

Фінтех і Картки
2509
Революційний штучний інтелект дізнається все про вас лише за фото
Революційний штучний інтелект дізнається все про вас лише за фото
Психолог Міхал Косінскі зі Стенфордського університету заявив, що створив нейромережу, здатну визначати інтелект, сексуальні уподобання та політичні погляди людини за її обличчям. Його робота викликає численні етичні питання.
Деякі вчені порівнюють розробку з френологією — псевдонаукою XVIII-XIX століть, що намагалася зв’язати риси обличчя з інтелектуальними здібностями. Однак Косінскі заперечує це порівняння. Ще у 2021 році він створив модель розпізнавання облич, здатну з точністю до 72% визначати політичні погляди.
Косінскі розглядає свій ІІ як інструмент прогнозування, але інші вчені ставляться до нього зі скептицизмом, побоюючись, що його дослідження можуть стати підґрунтям для нових форм дискримінації. Крім того, через недосконалість моделей розпізнавання осіб можливі помилки в оцінці людей.
У 2017 році Косінскі та його колеги опублікували дослідження, в якому модель розпізнавання осіб виявляла сексуальну орієнтацію з точністю 91%. Це викликало критику з боку організацій Human Rights Campaign та GLAAD, які назвали дослідження «небезпечним і некоректним».
За матеріалами:
iTechua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас