Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо «розумних мереж» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо «розумних мереж»

Казна та Політика
232
Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо «розумних мереж»
Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо «розумних мереж»
Верховна Рада прийняла законопроект, який запроваджує нормативно-правову базу для розвитку технологій «розумних мереж», включаючи мікромережі та управління попитом, в Україні до 2035 року.
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо «розумних мереж», який передбачає запровадження своєчасної підготовки нормативного підґрунтя для забезпечення розвитку технологій «розумних мереж». Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту № 11 083.
В пояснювальній записці до законопроєкту вказується, що метою документу є запровадження своєчасної підготовки нормативного підґрунтя для забезпечення розвитку технологій «розумних мереж», зокрема мікромереж та управління попитом, уточнення визначення у відповідності до положень сучасних міжнародних та європейських стандартів, врахування положень Концепції впровадження «розумних мереж» в Україні до 2035 року.
Відповідно до законопроєкту, вводяться деякі нові терміни: «розумні мережі», «мікромережа», «користувач мікромережі», «острівний режим мікромережі», «система енергетичного ме­неджменту мікромережі», «реагування на попит», «управління попитом».
Зокрема, «розумні мережі» — це електричні мережі, що використовують технології керування електроенергетичними системами та інформаційного обміну, пов’язаного із ним, відповідні елементи технічних систем, призначені для зчитування, керування процесами, даними тощо та комутаційне обладнання задля об’єднання в економічно ефективний спосіб поведінку та дії всіх приєднаних до неї користувачів, учасників ринку електричної енергії з метою забезпечення економічної ефективної, надійної, безпечної, сталої роботи енергетичної системи з низькими втратами і високим рівнем якості та безпеки постачання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас