ПриватБанк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

ПриватБанк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів

Особисті фінанси
106
ПриватБанк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів (далі - Хартія), укладання якої ініціювали Національний Банк та Європейський банк реконструкції та розвитку у межах спільного Меморандуму про взаєморозуміння.
Меморандум між НБУ та ЄБРР передбачає співпрацю установ задля забезпечення згуртованості фінансового сектора у питаннях впровадження стандартів інклюзивної діяльності та послуг, підтримки та ресоціалізації ветеранів війни в Україні. Стандарти, викладені у Хартії, покликані зробити банки більш доступними для сотень тисяч ветеранів — як клієнтів, так і працівників.
«Хартія є тим ефективним інструментом, який згуртує банки навколо питання допомоги ветеранам та їхнім родинам. Знак рівності має стояти між можливостями цивільних громадян та ветеранів. Переконаний, що спільно з ЄБРР та усією банківською системою ми зможемо ефективно просувати доступність та безбар'єрність фінансових послуг для всіх громадян», — прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.
«Взаємодія і підтримка ветеранів є важливою складовою створення рівних можливостей для кожної людини в суспільстві і важливим показником стійкого розвитку, — означив Герхард Бьош, голова правління ПриватБанку. — Доєднанням до Хартії ми підтверджуємо свій шлях до безбар'єрності, створюючи простір необмежених можливостей для працівників та забезпечуючи рівні можливості доступу до фінансових продуктів і послуг для кожного клієнта без будь-яких форм дискримінації і з урахуванням інтересів кожного.»
Зокрема, Хартія передбачає:
  • зробити фінансові послуги більш доступними та інклюзивними для ветеранів, щоб вони мали доступ і використовували їх на рівноправних засадах;
  • усунути перешкоди, які можуть заважати ветеранам повернутися до роботи;
  • запровадивши інклюзивну кадрову політику та практику у фінансовому секторі;
  • забезпечити безпечні, тобто без тригерів і ризиків, місця для ветеранів, які страждають від посттравматичного стресового розладу;
  • покращити доступність для підтримки клієнтів і співробітників-ветеранів шляхом використання модифікованого обладнання чи пристроїв або фізичних модифікацій робочого місця та приміщень;
  • підтримувати клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів, у тому, щоб вони стали більш інклюзивним і доступним місцем ведення бізнесу.
ПриватБанк вже розпочав свій шлях до безбар'єрності. У 2023 році у банку було прийнято Стратегію безбар'єрності, в якій реінтеграція та інклюзія ветеранів є важливою частиною. Для цього розроблено спеціальні програми і розпочато їх реалізацію. Зокрема, Програма підтримки ветеранів впроваджує систему підтримки, адаптації та повернення працівників із військовим досвідом до цивільного життя. Вона передбачає додаткові умови та послуги, розроблені для гнучкої реінтеграції наших працівників після завершення служби та для підтримки їхніх родин. Важлива підтримка зворотнього зв’язку з ветеранами та їхніми керівниками з питань реінтеграції у робочий процес.
ПриватБанк формує культуру поваги, прийняття та підтримки ветеранів. У фокусі - розуміння їх військового досвіду і готовність надавати додаткові можливості для роботи та розвитку в компанії.
Окремо Банк приділяє прицільну увагу навчанню всіх працівників в цій сфері через відкриті вебінари із залученням тренерів ГО ВетеранХаб, військових психологів. Додатково працює навчальна програма для HR, рекрутерів і керівників на всіх рівнях Банку з особливостей комунікації в процесі відбору на роботу, проведення інтерв'ю, адаптації та реінтеграції ветеранів.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас