Проєкт Transak заявив про витік даних понад 92 000 користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проєкт Transak заявив про витік даних понад 92 000 користувачів

Фінтех і Картки
56
Постачальник платіжних послуг Transak заявив про інцидент у сфері кібербезпеки. Унаслідок нього стався витік даних 92 554 користувачів сервісу.
У компанії підкреслили, що зазначена інформація не належить до критично важливої або фінансово значущої. Згідно із заявою фірми, зловмисники отримали доступ до:
  • імен;
  • дат народження;
  • посвідчень особи;
  • фотографій.
Номери телефонів, адреси електронної пошти, паролі та дані банківських карток не були скомпрометовані, зазначили в Transak. Компанія заявила, що вжила всіх необхідних заходів одразу після виявлення події.
Зловмисники отримали доступ до бази даних за допомогою компрометації ноутбука співробітника компанії, імовірно, внаслідок фішингу. Використовуючи пристрій, вони увійшли в панель одного з постачальників послуг сервісу.
На момент виходу релізу не було ознак того, що вкрадені дані продали або використали в інший спосіб, зазначили в компанії. Водночас користувачів закликали зберігати пильність.
Також у релізі зазначено, що шлюз працює як некастодіальна платформа. Transak не зберігає активи користувачів, отже, їм нічого не загрожує.
За матеріалами:
incrypted
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас