ПроКредит Банк та Європейський Банк Реконструкції та Розвитку розширюють програму гарантування кредитів українському бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

ПроКредит Банк та Європейський Банк Реконструкції та Розвитку розширюють програму гарантування кредитів українському бізнесу

Особисті фінанси
130
За сприяння Європейського Союзу, між ПроКредит Банком в Україні та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) було підписано угоду про надання механізму розподілу ризиків. Дана угода гарантує покриття до 50 відсотків кредитних ризиків обсягом 30 мільйонів євро у кредитуванні ПроКредит Банком приватного бізнесу в Україні.
Гарантування кредитів, надане ЄБРР, сприятиме ПроКредит Банку у фінансуванні українського бізнесу, який здійснює свою діяльність у таких критичних галузях як сільське господарство, виробництво продуктів харчування, транспортування та логістика, енергетична безпека та роздрібна торгівля. Від початку повномасштабного вторгнення українські підприємства мали обмежений доступ до фінансування, тому гарантії ЄБРР дозволять ПроКредит Банку надати вагому підтримку бізнесу, зберігаючи джерело доходів під час війни.
АТ «ПроКредит Банк» є дочірньою компанією «ПроКредит Холдинг АГ та Ко. КГаА», зі штаб-квартирою у Франкфурті-на-Майні, Німеччина, якій належать 100% акцій Банку. ПроКредит Банк є лідером ринку у напрямку фінансування МСБ в Україні. Наразі близько 98 відсотків кредитного портфелю банку становлять кредити, надані малому та середньому бізнесу.
ЄБРР, найбільший український інституційний інвестор, надав Україні 1, 7 млрд євро та мобілізував ще 200 млн євро від партнерських банків у 2022 році. Банк зобов’язався надати 3 млрд євро протягом 2022−2023 років і наразі зібрав 1,5 млрд за рахунок міжнародних донорів. Основним фокусом для ЄБРР протягом війни є підтримка енергетичної та продовольчої безпеки, відновлення критичної інфраструктури на національному та муніципальному рівнях, забезпечуючи фінансування торгівлі та підтримку приватного сектору.
За матеріалами:
ПроКредит Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас