Процес оформлення компенсації за пошкоджене та знищене житло буде повністю цифровізований — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процес оформлення компенсації за пошкоджене та знищене житло буде повністю цифровізований

Казна та Політика
217
Процес оформлення компенсації за пошкоджене та знищене житло буде повністю цифровізований
Процес оформлення компенсації за пошкоджене та знищене житло буде повністю цифровізований
Перший етап програми єВідновлення з виплати компенсацій за пошкоджене житло почав діяти на основі цифрових інструментів, і надалі вся інформація буде максимально доступною.
Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.
«Механізм виплати компенсацій працює через цифрові інструменти: вже понад 730 громад доєдналися до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Зараз триває процес доповнення даних — не тільки про житлові будинки, але й про інфраструктуру. Це стане основою для роботи наших донорів, партнерів та уряду з планування відновлення», — сказала Шуляк.

Читайте також: єВідновлення: як отримати допомогу на відновлення пошкодженого росією майна

Вона нагадала, що зараз розпочався перший етап програми єВідновлення — оформлення компенсацій за пошкоджене житло, а з 22 травня набере чинність норма про компенсації за знищене житло.
«Мінвідновлення разом з Мінцифрою запустили портал Dream — раніше це була Єдина система управління відбудовою. На порталі буде інформація про всі проєкти, можна буде відстежити, скільки коштів витрачено і на що саме. Ця база інтегрована із Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва, з Реєстром пошкодженого та знищеного майна та іншими реєстрами. Ми хочемо зробити так, щоб інформація була максимально доступною для всіх громадян та бізнесу», — підсумувала очільниця «Слуги Народу».

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас