236
Перероблена продукція збільшить прибутковість експорту в 10 разів
— Аграрний ринок
Головним пріоритетом у сільськогосподарському секторі сьогодні є збільшення продукції переробки.
Про це розповів заступник міністра економіки України Андрій Телюпа на форумі «Курс на агропереробку. Як масштабувати бізнес і де брати гроші?» в межах виставки AGRO2FOOD.
Ключовим напрямом у роботі є досягнення високого рівня частки ВВП переробної промисловості, який наразі складає 20%, вважає він. У 2021 році цей показник сягав трохи більше 10%, торік спостерігалося падіння до 8% внаслідок впливу війни, але потенціал до зростання є.
«Якраз агропереробка для нас є однією з ключових. Адже якщо аналізувати наявний експорт, то агросировина займає одну з основних позицій, але ми бачимо, що експорт надалі має бути перероблений. Оскільки, якщо рахувати додаткову вартість переробленої продукції, то вона від 3 до 10 разів, залежно від категорії, додає прибутків виробникам і державі порівняно з експортом звичайної сировини», — зазначив Андрій Телюпа.
За матеріалами: ukragroconsult
Поділитися новиною
Також за темою
Чому картопля в Україні завжди буде дорожчою, ніж в ЄС
В Україні стартував відбір небанківських установ для фінансування аграріїв (подробиці)
Експортне мито на сою та ріпак дало змогу підтримувати аграріїв в умовах війни
Урожай картоплі в сезоні-2025 в Україні на 50% вище за минулорічний
Які регіони ЄС мають найбільший обсяг сільськогосподарського виробництва (інфографіка)
Області-лідери за сплатою земельного податку в 2025 році
