Nissan представила фарбу, яка охолоджує автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan представила фарбу, яка охолоджує автомобілі

Технології&Авто
305
Японська компанія Nissan представила нову інновацію — «холодну фарбу» для автомобілів, яка допомагає зберегти прохолоду в салоні. Демонстрація фарби відбулася на тлі рекордно спекотної погоди в Японії.
Nissan провела випробування фарби на транспортних засобах у токійському аеропорту Ханеда, відомому своїми незатіненими ділянками. Автомобілі, покриті цією спеціальною фарбою, зовні не відрізнялися від звичайних, але були помітно прохолоднішими на дотик.

Як діє

Згідно з даними компанії, «холодна фарба» зменшила температуру даху автомобіля на 12 градусів за Цельсієм і знизила температуру в салоні на 5 градусів. Це значно скорочує необхідність використання кондиціонера і знижує теплове навантаження на двигуни та акумулятори електромобілів.
Охолоджувальні матеріали вже давно використовуються в будівництві, але їх застосування в автомобільній індустрії — це новий крок. Toyota Motor Corp. також досліджує технології, спрямовані на зниження температури всередині автомобіля, використовуючи фарби, які заломлюють сонячні промені.
Nissan представила фарбу, яка охолоджує автомобілі
Фарба Nissan вирізняється здатністю не тільки краще відбивати сонячне світло, а й генерувати електромагнітні хвилі, що блокують сонячне проміння і перенаправляють енергію від автомобіля. Ця фарба була розроблена у співпраці з китайською компанією Radi-Cool, яка також виробляє плівки, тканини та покриття для захисту від тепла. Radi-Cool співпрацює з різними японськими компаніями, пропонуючи продукцію, таку як прохолодні капелюхи і парасольки, а Nissan є єдиним японським автовиробником, який співпрацює з цією фірмою.
Сусуму Міура, менеджер дослідницького центру Nissan, наголосив, що електромагнітні хвилі, створювані фарбою, не становлять жодної загрози для здоров’я людей. Ці хвилі присутні повсюдно в нашому навколишньому середовищі.
«Моя мрія — створювати більш прохолодні автомобілі, не споживаючи при цьому енергію», — заявив Міура.
Tesla чи Renault, дизель чи електрокар — не так важливо. Головне під час поїздок на авто — ваша безпека, тож радимо не забувати вчасно оформлювати обов’язкову автоцивілку. А швидко, зручно та вигідно це можна зробити на Finance.ua. Переходьте за посиланням, порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс ОСЦПВ всього за кілька хвилин.

Автоцивілка (ОСЦПВ)

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас