Єфименко: Податковий кодекс - економічна конституція, розрахована на майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфименко: Податковий кодекс - економічна конституція, розрахована на майбутнє

Казна та Політика
285
"Податковий кодекс – це економічна конституція, що покликана суттєво покращити податковий клімат та вдосконалити правовідносини в сфері оподаткування. Це дозволить значно підвищити конкурентноздатність економіки України на світових ринках та сприятиме розвитку бізнесу", - наголосила заступник Міністра фінансів Тетяна Єфименко під час круглого столу на тему: "Обговорення проекту Податкового кодексу".
Як повыдомила FINANCE.UA прес-служба Мінфіну, зі свого боку, провідні науковці, які були присутні на круглому столі, схвально відзначили проект Податкового кодексу. Зокрема, академік Валерій Геєць зазначив, що за допомогою Проекту вдалося розв’язати питання щодо наближення податкового та бухгалтерського обліків та унормувати стосунки між рівнями держава–платники податків.
Професори Анатолій Даниленко та Юрій Іванов відзначили, що механізми, закладені в проекті Податкового кодексу, також сприятимуть здійсненню заходів з енергозбереження, що є актуальним питанням для нашої держави.
"Наближення податкового та бухгалтерського обліків, а також заповнення податкових декларацій платниками податків на основі даних бухгалтерського обліку, разом із іншими механізмами, стимулюватиме інноваційно-інвестиційний розвиток України", - наголосив Професор Іванов.
Крім того, він додав, що важливим моментом під час роботи над Проектом була його розробка у відкритому, доступному та прозорому режимах, що сприяло якісній комунікації та плідній співпраці між працівниками Мінфіну, науковцями та бізнесом та позитивно позначилося на якості документу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас