Мінфін: Забезпечення та дотримання прав дітей - один з пріоритетних напрямків роботи Уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Забезпечення та дотримання прав дітей - один з пріоритетних напрямків роботи Уряду

Казна та Політика
143
Забезпечення та дотримання прав дітей, прагнення створити для них достойні умови для повноцінного розвитку та виховання – один з пріоритетних напрямків роботи Уряду України.
Як повідомляє FINANCE.UA прес-служба Міністерства фінансів, в поточному році місцевими органами влади на заходи з оздоровлення та відпочинку дітей буде виділено 171,4 млн грн, що більше відповідних показників минулого року майже на 20%.
Також слід відмітити, що для оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з державного бюджету передбачено спрямувати 220,2 млн грн, з яких на оздоровлення потерпілих дітей Міністерством праці та соціальної політики України заплановані видатки в сумі 148,4 млн грн, що на 6,7% більше виділених у 2006 році.
За даними Держказначейства України, вказані видатки профінансовані стовідсотково до плану п’яти місяців в сумі 73 млн грн, при цьому з них (за інформацією Мінпраці) на оздоровлення потерпілих дітей спрямовано 44,7 млн. гривень.
Якщо в 2006 році кошти передбачалися Міністерству сім’ї, молоді та спорту для організації відпочинку та оздоровлення дітей, то в поточному році вони враховані у розрахунках міжбюджетних трансфертів між державним бюджетом та бюджетами адміністративно-територіальних одиниць.
Завдяки цьому, місцеві органи влади під час затвердження місцевих бюджетів отримали можливість самостійно здійснювати розподіл вищезазначених коштів між бюджетами адміністративно-територіальних одиниць з врахуванням контингенту дітей, які потребують відпочинку та оздоровлення, витрат на вказані цілі, конкретних умов проведення оздоровчої кампанії в регіоні, наявності позабюджетних джерел та можливостей місцевих бюджетів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас