ЛУКОЙЛ: Не нафтою єдиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛУКОЙЛ: Не нафтою єдиною

Енергетика
230
ЛУКОЙЛ послідовно реалізує стратегію диверсифікованості своєї діяльності та збільшення видобутку природного газу до 40 млрд куб м до 2010 року. Такі дані FINANCE.UA наводить інвестиційна компанія "Файненшл бридж".
Як повідомляється, основними регіональними центрами розвитку газовидобутку стануть насамперед родовища на півострові Ямал і шельфі Каспійського моря.
У 2006 році сумарний видобуток газу Лукойлом склав 15.8 млрд куб м (12.7 млн т н.е.). Цього рівня вдалося досягти завдяки введенню в експлуатацію Находкінського газового родовища, на якому в 2006 році добуто 8.4 млрд куб м.
У зв'язку з початком розробки Прикаспійських родовищ, ЛУКОЙЛ планує поставки газу на ТГК-8 до 2010-2011 року в обсягах порядку 12 млрд куб м.
На сьогоднішній день компанія переробляє більше 53% від загального обсягу здобуваємої нефти, що, і цей показник показує глибокі розходження в структурі вітчизняних і західних нафтових компаній. Для провідних західних нафтових компаній, таких як Exxon Mobil, Shevron, Texaco та інших, цей показник перевищує 100%.
У результаті світові лідери нафтопереробки продають щодо більше продуктів з високою доданою вартістю, що веде до відповідного росту їхнього виторгу та прибутку, навіть при менших рівнях видобутку. Більш низькі експортні мита на нафтопродукти в порівнянні з сирою нафтою (на 30% нижче для дистилятів і на 60% нижче для палива та масел), установлювані Урядом Росії, також збільшують привабливість глибокої нафтопереробки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас